Yolo! – Haren!

Haren Hoofdrapport

Vooraf

Voordat ik er verder induik en meer commentaar lever en anderen wellicht commentaar willen leveren, heb ik de links naar de rapporten hier gezet. Na wat froebelen staat het hoofdrapport nu ook hierop onze site[ed: maar niet compleet].

Ik vond het hoofdrapport en de deelrapporten op de site van de Universiteit Twente:

 1. Commissie ProjectX Haren – Hoofdrapport, 55 blz.,
 2. Commissie ProjectX Haren – Deelrapport 1- Geen Feestje, 223 blz.,
 3. Commissie ProjectX Haren – Deelrapport 2 – De Weg naar Haren, 147 blz., en
 4. Commissie ProjectX Haren – Deelrapport 3 – Hoe Dionysos in Haren Verscheen maar liefst 256 blz.

maar je weet nooit hoe lang ze er blijven staan….dus als ik wat meer tijd heb om verder te froebelen zet ik de deelrapporten hier erbij.

Yolo! You Only Live Once

Job Cohen heeft, denk ik, het nieuwe woord van 2013 geïntroduceerd, althans de door hem voorgezeten Commissie ProjectX Haren.

Zelf had hij het van zijn vader geleerd die het in het Duits aldus verwoordde als quote van Goethe in het P & W fragment Zie minuut 6:

Und Ihr könnt sagen Ihr seit dabei gewezen

Maar volgens de student communicatie die ook in de commissie zat was dat niet van deze tijd dus die heeft via Wiki uitgevonden dat de kreet van deze tijd Yolo moet zijn….

Mijn Drie Eerste Indrukken

 1. Het Popi Jopi gebruik van Yolo past hier geenszins.
 2. Job kreeg € 35,000,- voor dit klusje (bron Volkskrant) das veul!
 3. Cohen en Facebook zijn bijna net zo ver van elkaar verwijderd als Willem Drees en de iPhone“. Quote uit De Afgang van Job

Beide laatste indrukken dankzij Madbello’s FacebookPage.

Update 1 (11 maart)

Ik was weer wat te haastig. Ik dacht dat ons kopietje volledig was. Niet dus. Ik
freubel nog wat door.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

6 gedachten over “Yolo! – Haren!”

  1. Ik heb ook nog niet veel gelezen Pieter, maar veel van wat ons via media wordt voorgeschoteld is niet meer dan vluchtige indrukken die al dan niet gemanipuleerd zijn. Mijn indrukken van het koppensnellen: De burgemeester en de politie van Haren hebben het niet goed gedaan en de jongeren is niet veel te verwijten. Die wilden een feestje en dat mag toch? Yolo! En neen de jeugd is geen geteisem zoals de burgemeester eerder bij P en W beweerde….vandaar dat ik het zo hierboven heb neergezet.

   Wat denk je o.a. van dit fragment:

   In de tweede plaats wil ik graag mijn dank aan de andere leden van de commissie uitspreken. Wij kwamen de afgelopen maanden tot een vorm van samenwerking die even constructief als prettig was. Het is een voorrecht om van gedachten te wisselen met collegae die goed thuis zijn op hun vakgebied en met een voorzitter die deze besprekingen in goede banen leidt. Onze vergaderingen hebben mij veel geleerd, zowel over de sociale media als over het functioneren van de overheid. En daar gaat in een dergelijke commissies toch om.

   Pagina 4 deelrapport 3, Gabriël van den Brink
   Hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde
   Tilburgse School voor Politiek en Bestuur

   Met andere woorden: De man heeft er niet veel verstand van, maar gaat wel in zo’n commissie zitten en zijn mening erover geven.

   1. Het wordt op deze manier gepresenteerd als een hetze tegen Cohen. En dat lijkt me niet de bedoeling. Job Cohen is jarenlang burgemeester van Amsterdam geweest en is bekend met grote stedenproblematiek. Hij heeft dit rapport tenslotte niet in zijn eentje zelf geschreven. Hij weet waar hij zijn deskundigen vandaan moet halen en die hoeven wat mij betreft niet alles zelf te weten. Dat is (vaak) mijn probleem met de Nederlandse journalistiek, namelijk dat het zelden over het onderwerp zelf gaat maar over bijzaken. Ik realiseer me dat ik hier nu ook mee bezig ben. Meningen over personen verdoezelen zo de feiten van het te onderzoeken feit. Hier lees ik alleen maar kritiek op Job Cohen en de samenstelling van de commissie maar nog helemaal niets over de face-book-rellen zelf. Journalistiek à la Pow Nieuws of GeenStijl maakt meer kapot dan je lief is.

  2. Ik had juist van een zo ervaren man als Job Cohen een wat beter – wat uitgebalanceerder media optreden verwacht…wellicht dat mijn volgende post dat beter uitbeeld dan mijn tekst. Juist hij introduceert de term YOLO alsof het een excuus is voor het stomme gedrag van de meute….

 1. Hoe hebben ze Cohen kunnen aanstellen voor dit onderzoek bij Yolo moest ik denken aan de reclame voor yogho :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: