Park Sorghvliet

Mooi paars tapijtje
Mooi paars tapijtje

Door alle kou en droogte van de afgelopen weken dacht ik even dat de wilde hyacinten een jaartje over zouden slaan. Maar toen ik eergisteren bij mij in de buurt er een paar in bloei zag staan ben ik op Hemelvaartsdag naar Park Sorghvliet gefietst om te kijken hoe de situatie op het Park was.
Onafzienbaar blauwpaarse velden, overal stonden ze in bloei.

Je kunt hier niet zomaar naar binnen. Je moet in het bezit zijn van een wandelkaart. Met deze kaart, die alleen maar bij de VVV in de bibliotheek van het nieuwe stadhuis te koop is (ik dacht voor € 7,-) kan je het hele kalenderjaar het park in. Er wordt overigens gecontroleerd, ik heb mijn kaart al diverse malen moeten tonen. Met deze kaart mag je ook nog iemand meenemen. Op feestdagen (nieuwjaarsdag, 1e Paas- Pinker- en Kertdag is het park helemaal gesloten. Het park is in bezit van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Misschien heeft dat te maken met het aangrenzende Catshuis. Zoals u weet (of niet weet) was dit park vroeger de tuin van Jacob Cats.

Ondanks de drukte bij de fietsenstalling nauwelijks mensen te zien
Ondanks de drukte bij de fietsenstalling nauwelijks mensen te zien

Auteur: pieter musterd

Gepassioneerd fotograaf van alles wat los en vast zit. Ik probeer niet de werkelijkheid (wat dat dan ook is) te reproduceren maar mijn visie op de werkelijkheid. Brede culturele belangstelling en sinds kort ook Blogger voor Haagspraak.

Eén gedachte over “Park Sorghvliet”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.