About

About…Haagspraak

Haagspraak, opgericht op 10/10/2012 (Met Blijdschap Geven wij u Kennis van de Geboorte van haagspraak), is een blog van vrijwillige Hagenaars en Hagenezen voor Hagenaars en Hagenezen. Zulke blogs zijn er meer: Zie de kantlijn van onze haumpeitsj onder het kopje “Haagse Blogs”. Haagspraak is ook voor Hagenaars en Hagenezen in binnen en buitenland en al degenen die Den Haag een warm hart toedragen.

Het leuke, beetje tegendraads, Haagse blog Hofstijl stopte. Zie voor een eulogie Chapeau voor Hofstijl.

Diverse enthousiaste medewerkers van Hofstijl, aangevuld met andere enthousiastelingen besloten aan Hofstijl een vervolg te geven onder het motto “Niets moet en (bijna) alles mag. Haagspraak moet vooral veel plezier bieden “. Daarom hebben wij Haagspraak opgericht. Op 10 oktober 2012 om tien over twaalf hadden we ook de naam bedacht en als we het volhouden zullen we in de toekomst ieder jaar onze verjaardag op dat tijdstip vieren.

Meer over het wel en wee van het blog kunt u lezen in de rubriek Haagspraak Updates

We zullen in de toekomst de profielen van de auteurs verder uitwerken.

Maar niet alleen de auteurs zijn belangrijk, ook onze vriendengroep die ons steunt van her en der en vooral u als lezer. Geef uw reacties!

Oh ja, u kunt ons ook vinden op:

Wat behandelen we zoal [toegevoegd 27 april 2013]

Zeer diverse onderwerpen.
We proberen op een positieve, humoristische en eigenzinnige soms liefst ook tegendraadse wijze antwoorden geven op vragen als:

 • Waarom vind ik het leuk om in Den Haag te wonen?
 • Wat voor leuke mensen wonen en werken er in Den Haag?
 • Wat zijn er voor leuke dingen te doen in Den Haag?
 • Wat maakt Den Haag anders?
 • Wat zijn gespreksonderwerpen van de Hagenaar buiten het obligate ADO?
 • Waar staat Den Haag voor?
 • Wat betekent Den Haag voor U, voor mij, voor ons?
 • Hoe kijken de in Den Haag wonende en werkende buitenlanders tegen Den haag aan?
 • Den Haag “Culturele hoofdstad” of “Stad van het recht” of “Stad van de Vrede”? Maakt het dat waar?
 • Vanuit Den Haag wordt Nederland bestuurd, hoe vind haagspraak dat die bestuurders dat doen?
 • Wat is/wordt er zoal over Den Haag gedicht?

Wilt ook u een bijdrage leveren? Graag! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Wat een rare naam…Haagspraak

[update 20 september 2013}
Op onze Flickr groep is ook discussie mogelijk. ik had dat niet zo in de gaten, en zag daarom pas zeer onlangs dat iemand de vraag stelde: “Wat betekent de naam eigenlijk?”
Ik heb daarop het volgende geantwoord:

Tja wat betekent het: Misschien aardig om wat flarden van de brainstorm op 10/10/2012 om 12 uur 10 te herhalen:
Toen we de naam bedachten gingen er diverse gedachten door ons heen:
-We houden van ‘s-Gravenhage en kletsen er graag over
-In Den Haag wordt ook heel wat gekletst en gezwetst
-Den Haag is Spraakmakend, maar dat is te lang voor de naam van een website/blog
-We hebben wat met taal
-Hage preken kwam ook voorbij.

Zo werd het dus Haagspraak en hebben we er als logo een kwetterende ooievaar bij gezocht van Calder. De slang (volgens Interniek wellicht een aal of paling) kruipt in elkaar van zijn geklepper 😉

Onze Regels

Door deze website te gebruiken, stemt u ermee in dat cookies via de browser op uw computer of ander apparaat zoals bijvoorbeeld een Iphone of Ipad, worden geplaatst.

Iedereen die dit blog leest, op dit blog reageert of deze site anderszins gebruikt, stemt impliciet in met onze regels, ongeacht of ze zijn gelezen of niet.

Geen winstbejag en niet-commercieel

Het blog wordt gepubliceerd als liefhebberij van de deelnemende auteurs. De auteurs leveren hun bijdragen vrijwillig en zonder enige vergoeding. Zij zijn zelve geheel verantwoordelijk voor hun bijdragen. Mede auteurs noch het blog als collectief kunnen aansprakelijk gesteld worden voor bijdragen van anderen.

Tenzij anders aangegeven worden Haagspraak en – of de auteurs niet betaald voor hun bijdragen aan dit blog.

Toepasselijk recht
Dit blog is gepubliceerd in Nederland en is als zodanig alleen onderworpen aan de wetten van het Koninkrijk der Nederlanden in Europa. Geen ander recht, geen ander rechtsforum dan in Nederland in Den Haag bevoegde Nederlandse rechtbanken worden aanvaard.

Taal
Het blog is in het Nederlands gepubliceerd door Nederlanders van wie de moedertaal Nederlands is. De auteurs passen de Nederlandse spelling toe en proberen fouten zoveel mogelijk te vermijden. Aansprakelijkheid voor fouten wordt niet erkend, tenzij een auteur uitdrukkelijk weigert om fouten binnen een redelijke termijn na kennisgeving aan te passen. Dan is de betrokken auteur zelve aansprakelijk. Niet mede auteurs en evenmin het collectief.

Dit geldt ook als een waarschuwing dat zowel in het verleden als in de toekomst het blog plug-ins gebruikte en zal gebruiken die automatisch inhoud van de blog vertalen naar andere talen dan de Nederlandse taal. Aangezien deze vertalingen computer gegenereerde vertalingen van derden zijn en zullen zijn, aanvaarden noch het blog noch de individuele auteurs verantwoordelijkheid voor de gevolgen daarvan.

Linkbeleid
Het feit dat deze blog in berichten of pagina’s linkt naar een bepaalde website of foto of afbeelding, betekent niet dat de blog of de auteur(s) enige verklaring of activiteit van de website waarnaar wordt gelinkt, goedkeurt.

Commentaarbeleid
Haagspraak en haar auteurs behouden het volledige recht om naar eigen goeddunken opmerkingen te modereren, aan te passen, te verwijderen, toe te voegen of anderszins te bewerken en om elke opmerking te verwijderen, inclusief, maar niet beperkt tot, opmerkingen die het volgende bevatten:

 • Persoonlijke aanvallen of beledigingen.
 • Materiaal dat anderen belastert, misbruikt of bedreigt.
 • Verklaringen of implicaties die onverdraagzaam, hatelijk of racistisch beledigend zijn.
 • Materiaal dat illegale activiteiten bepleit of illegale activiteiten bespreekt met of zonder de bedoeling ze te plegen.
 • Materiaal met als enige bedoeling negatieve reacties uit te lokken (flaming).
 • Geruchten over het privéleven van degenen die commentaar geven of van andere personen, wanneer dergelijke kennis niet openbaar is. Dit omvat iemands academische, beroeps-, financiële status en andere privéaangelegenheden die niet in het openbaar mogen of behoren te worden besproken.
 • Ongefundeerde kritiek. Opbouwende kritiek is in principe acceptabel, maar algemene kritiek op applicaties, organisaties of personen wordt niet getolereerd, zeker niet op individuele personen.
 • Te veel reacties.
 • “Roeren in de pot”, of proberen het middelpunt van controverse te zijn. Als de opmerking is gemaakt op een manier die verder voldoet aan onze regels, maar die de woede van de lezers kan opwekken.
 • (Links naar) niet-geautoriseerd auteursrechtelijk beschermd materiaal, inclusief items zoals scans van auteursrechtelijk beschermd materiaal of berichten van op abonnementen gebaseerde webartikelen/forums.
 • Materiaal dat vulgaire, obscene of onfatsoenlijke taal of afbeeldingen bevat, inclusief het plaatsen van vulgaire woorden met karakters of afkortingen die dergelijke taal of afbeeldingen impliceren.
 • Religieuze godslasteringen.
 • (Links naar) Ingesloten afbeeldingen die niet acceptabel zijn of links naar sites die niet acceptabel zijn. Andere suggestieve afbeeldingen en links naar ongepaste websites kunnen ook worden verwijderd.
 • Reclame of enige vorm van commerciële aansporing. Dit omvat links naar commerciële websites die zijn geplaatst door personen die zijn aangesloten bij de genoemde website en die vanaf deze blog verkeer naar hun website willen leiden.
 • Links naar websites wanneer een link niet vereist is voor de discussie.
 • Inhoud die off-topic is.
 • Inhoud die de auteur(s) niet leuk vinden.


  Opmerkingen die de bovenstaande voorwaarden schenden, worden na ontdekking zonder waarschuwing of discussie verwijderd.

Het feit dat dit blog een opmerking publiceert, betekent niet dat het blog of de auteur(s) een verklaring of link door de persoon die de opmerking heeft geplaatst door de vingers zien.

Auteursrechten van derden

Haagspraak en haar auteurs maken zoveel mogelijk gebruik van eigen werk.

Mocht gebruik gemaakt worden van werk door derden dan wordt dat zoveel mogelijk vermeld en wordt de maker vermeld indien deze bekend is. Voor een vrijwilligersorganisatie zonder eigen fondsen als Haagspraak is het niet goed mogelijk altijd de rechthebbende van een bepaald auteursrechtelijk beschermd werk te achterhalen.

Het is Haagspraak en – of de deelnemende auteurs niet mogelijk voor auteursrechtelijk beschermd werk te betalen.

De standaardprocedure is dat wanneer er bezwaren worden geuit tegen het gebruik van auteursrechtelijk beschermd werk door Haagspraak, het betrokken werk uit de publicatie (de bijdrage) wordt gehaald binnen redelijke tijd nadat de kennisgeving is ontvangen.

Deze regels gelden vanaf de start van het blog en kunnen van tijd tot tijd worden aangepast.

14 gedachten over “About”

 1. Hallo. Ik woon in Den Haag en heet ook nog eens Harrie; dus dan mag ik deze blog niet missen… Bedankt voor het bezoeken van mijn blog. Daar staat de focus momenteel op IJsland. Succes met de blog en tot ziens.

   1. Je schrijft onder het kopje, Rare naam Haagspraak, in de laatste zin: de slang krimpt in elkaar van zijn geklepper. Maar de ooievaar is de vogel die bij de visbanken rond de Grote Kerk ook nog weleens een aaltje of paling meepikte.

 2. ik zou het verstandig vinden om meer aandacht te besteden aan wat de gemeente voor wilde plannen heeft, met oa doorgaande bomenkap en ontgroening van wat ooit de groenste stad van Nederland was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: