Steenbergen, what’s in a name?

Het ingooien van een ruit bij vluchtelingen in Steenbergen zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de lokale woningbouw nu blijkt dat Steenbergers niet in staat zijn om constructief gebruik te maken van bakstenen.

Een medewerker van bouw- en woningtoezicht die anoniem wenst te blijven vertelt mij het volgende: “Niet alleen op het stadhuis, maar ook bij het ministerie maakt men zich ernstige zorgen om de woningvoorraad in Steenbergen. Bij de rijksdienst gaan er stemmen op om nieuwbouwplannen uitgevoerd in baksteen in de Brabantse plaats te schrappen.”
“Het is duidelijk dat de inboorlingen niet in staat zijn om met dit materiaal om te gaan,” aldus de ambtenaar. Hij pleit ervoor om grotere construcites in het dorp in het vervolg uit te voeren in beton en voor kleinere woningen de toevlucht te zoeken tot het traditionele Steenbergse materiaal: leem.
“Dit zal de structurele integriteit van de lokale woningvoorraad ten goede komen,” beëndigt hij zijn betoog.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Eén gedachte over “Steenbergen, what’s in a name?”

  1. Gerucht gaat ook dat de naam van het dorp vervangen wordt door Leembergen. De af te voeren stenen worden naar ik verneem verticaal opgeslagen op de plaats van het nieuwe cultuur paleis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: