Op zoek naar Sacha Kahn – 2 – De gouden tip, of niet

Tommy - Letter Sinds ik aankondigde dat ik voor Haagspraak op zoek ging naar onze vermiste dichter Sacha Kahn werd ik door verscheidene Hagenezen aangeschoten. Her en der worden mannen met lange jassen en hoeden aangetroffen en met grote regelmaat worden zij nu voor ‘onze’ Sacha aangezien. Zo ook door onze vaste reaguurder Theo Che, die zich inmiddels heeft opgeworpen als mijn Dr. Watson:

“Op een van mijn nachtelijke omzwervingen door de stad ben ik me afgelopen nacht rot geschrokken ik reed door het binnenhof en er hingen mist flarden en de sfeer was sinister
opeens zag ik een schim…Dat profiel! Dat ken ik !!! Sacha Kahn !!!!!!
Lang niet meer gezien, maar hij schoot weg achter een pilaar.
Ik scheurde er achter aan op mijn scootmobiel, maar de capaciteit van mijn accu’s lieten me in de steek en ik was niet snel genoeg helaas.
Het impliceert wel dat hij in Den Haag bivakkeert, Tommy !!!!!!!………. Hij is dus ergens in de buurt.
Wat niet wil zeggen dat hij dat nu ook echt is. Het zou zo kunnen zijn dat hij alleen in de diepe diepe nacht af en toe de stad aan doet uit sentimentele overwegingen… Dat zou voor mij nieuw zijn> Ik heb nooit enige emotie bij Sacha kunnen waarnemen. Al zijn sommige gedichten van hem dat wel weer wel.
Ik hoop ooit de GROTE dichter toch weer eens de hand te mogen schudden.
Ik ben een groot bewonderaar.” *

Is deze Borsalino de hoed van Sacha Kahn?
Is deze Borsalino de hoed van Sacha Kahn?

Mijn Dr. Watson overhandigde mij wel een hoed die de man na deze wilde achtervolging op straat had achtergelaten. Deze liet ik zien bij de Opûh Koffie, waar de redactie van Haagspraak wekelijks bijeenkomt. De consensus was dat dit niet de hoed van Sacha Kahn kon zijn: dit was een grijze Borsalino, Sacha droeg altijd een zwarte hoed.

Met mijn tandafdrukken erin heb ik de hoed weer op straat gedeponeerd. Misschien dat de rechtmatige eigenaar hem nog eens terugvindt.

Woef.

Auteur: Tommy van Beek

Columnist with a bite!

2 gedachten over “Op zoek naar Sacha Kahn – 2 – De gouden tip, of niet”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: