Den Haag viaduct rijker

Den Haag is weer een viaduct rijker. Niet dat het iets bijzonders is; een lelijke stalen bak boven het al even afschuwelijke Prins Bernhardviaduct. Een soortgelijk model – viaduct over viaduct – kent het Prins Clausplein. Maar ook dat is geen wonder van schoonheid.

Dit keer gaat het HSE. Een afkorting die staat voor Haags startstation Erasmuslijn. En voor wie zich afvraagt wat dat nu weer is: de Erasmuslijn is het etiket van een ‘metrolijn’ tussen Den Haag en Rotterdam. Gewoon de Randstadrail, maar dan een beetje opgekalefaterd.

DSC01859

De Randstadrail komt nu gewoon op begane grond het station in: perron 11 en 12. Straks loopt het spoor direct nadat de ijzeren verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam is gepasseerd, omhoog tot zo’n drie meter boven het busplatform dat al jaren het dak van Den Haag CS ‘siert’.

Medio 2016 moet het allemaal zo ver klaar zijn dat de eerste ‘metrotreinen’ HSE gaan aandoen. Beneden komen dan weer gewone NS-treinstellen langs de perrons te staan.  

Auteur: Gastblogger

Deze account wordt gebruikt voor gastbloggers van Haagspraak. Geïnteresseerd om zelf een stuk voor Haagspraak te schrijven? Neem dan contact op met de redactie en misschien word je wel beroemd!

Eén gedachte over “Den Haag viaduct rijker”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: