Vaarnaval en Opening Dansacademie

_U1A5513Mozart Boot

_U1A5525Musical Boot

_U1A5518Zuidamerikaanse Boot

I56A5488Hollandse Boot

_U1A5557Haagse Boot

Vaarnaval? Waar heb je het in godsnaam over?

Chris Schram is de man achter De Haagse Willemsvaart.Samen met Annette Wijdom van de Dansacademie Den Haag bedacht hij dat het leuk zou zijn de officiële in gebruik name van een nieuwe ruimte in het Berlage Gebouw door de Dansacademie Den Haag wat aan te kleden met een feestelijke vaartocht. Ongeveer 100 genodigden zouden voor het lintje knippen kunnen inschepen op een van de 4 boten van De Haagse Willemsvaart of de erbij gevraagde The Hague Boat, of Boot Varen Den Haag. Overigens bestaat Willemsvaart inmiddels 6,5 jaar. In bruiloftstermen is dat een Blikken verjaardag en die werd zo ook een beetje gevierd.

Vaarnaval (beter dan varend festival, en neen het is geen carnaval op het water, juist niet, daarom ook niet Carnavaart) als woord werd erbij verzonnen en Chris zou Chris niet zijn als hij er niet al een groot spektakel voor de toekomst in zag. Wat Annet natuurlijk steunt. Vaarnaval moet dus jaarlijks terugkeren. Joris Wijsmuller zou misschien wat subsidie voor het idee kunnen vinden.

Iedere boot werd aangekleed met gekleurde balonnen van feestwinkel Bokstijn en twee aangeklede danseressen van de Dansacademie en kreeg een eigen motto.
De Koning Willem II (eerste foto) werd de Mozartboot en vond ikzelf de meest geslaagde, niet in het minst omdat de beide dametjes het meeste showgevoel in hun ranke lijfjes hadden.
Boot Varen had als thema meegekregen de Musical boot en was naar mijn idee de op een na beste deelnemer door de wijze waarop de strenge non ten tonele werd gevoerd. Het scheelde niet veel, maar ik zag haar in mijn verbeelding (ja, jeugdtrauma van op een nonnenschool zitten) al de genodigden aan hun oren de boot op sleuren.
The Hague Boat had als thema Zuid Amerikaans met een bandje aan boord dat prachtig galmde over de Hooikade, het Smidswater en de Koningsgracht en ook veel support kreeg van toeterende automobilisten. Ook boegbeeld Erika een van de gidsen van De Haagse Willemsvaart zal dat toeteren hebben uitgelokt.
De optocht werd gecompleteerd door de Hollandse boot met niet een maar wel twee Frau Antjes en door een Haagse Boot.
Volgend jaar moeten we maar het stanbeeld van haagse Harry op de Haagse Boot zetten. ik begreep dat dat vordert.

Opening Dansacademie

I56A5577

I56A5578

I56A5579

I56A5580

Na de verrassingsvaart verzamelde iedereen zich op de eerste verdieping van het Berlagegebouw. Daar werd na een paar toespraken – Iets daarvan heb ik op video en zal ik later toevoegen – op originele wijze door 16 mensen tegelijk een lint doorgeknipt.

Fotoverslag

Voor deze gelegenheid was ik niet als schipper ingezet door de Willemsvaart, maar als fotograaf. ook leuk, maar ik ben een beetje te enthousiast te werk gegaan. Het resultaat, meer dan 200 foto’s, kunt u hier zien op mijn Flickr account: Vaarnaval.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Eén gedachte over “Vaarnaval en Opening Dansacademie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: