De Vloek schrijft eigen Onafhankelijkheidsverklaring

Gisteren kwam vrijplaats De Vloek met een volgende opmerkelijke zet in zijn campagne tot behoud: een onafhankelijkheidsverklaring, geschreven in de stijl van de ‘Declaration of Independence’ van de Verenigde Staten. Ik quote de eerste letters van de tekst:

Onafhankelijkheidsverklaring: De Vloek, een Vrijplaats, een Vrije Gemeenschap

Wanneer in de loop der tijd een gemeenschap van mensen zich genoodzaakt ziet de banden die het met een staat verbindt te verbreken en tegenover de machten der aarde de aparte en gelijkwaardige plaats in te nemen waarop het recht heeft volgens algemeen erkende beginselen, vereist een respect voor de meningen der mensen dat die gemeenschap de oorzaken bekend maakt die het tot deze scheiding hebben gedwongen.

Of de Scheveningse vrijplaats, waarvan een deel van de krakers inmiddels een nieuw pand heeft geaccepteerd op de Beatrijsstraat in Moerwijk*, in staat is om zich zelfstandig te handhaven, valt te bezien: vanaf maandag mag ontruimd worden. Haagspraak verwacht weliswaar een ‘veldslag’, maar, in tegenstelling tot de VS, zal deze waarschijnlijk tot een roemrijke ondergang leiden, niet tot het stoppen van de sloop.

Laten we dit deel van de geschiedenis maar beschouwen als een stukje entertainment. Eens kijken wat de gebruikelijke roeptoeters in deze stad erover te melden hebben:

Als eerste de krakers zelf:

Een steunbetuiging van Antifa Bochum:

De PVV:

En bekend tegenstander van De Vloek, VVD-raadslid Martin Wörsdörfer:

Kortom, iedereen heeft er weer eens een mening over en niet iedereen geeft blijk van een gevoel voor humor. Ik wens hen allen een fijn weekend en ga eens rondvragen wie namens Haagspraak de ontruiming wil verslaan. Hopelijk krijgen we maandag geen regen.

Update 05-09-2015:

De Vloek roept sympathisanten op om zondagavond langs te komen om ‘de onafhankelijkheid te vieren en te verdedigen‘. Bezoekers zijn vanaf 22.00 uur welkom bij het evenement, dat vooral uit muziek lijkt te bestaan. Hapjes en drankjes kunnen de bezoekers zelf meenemen.


 

Edwin IJsman

*Zie voor het relletje wat de Haagse VVD hier vandaag weer over wil ontketenen dit stuk op Omroep West.

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

3 gedachten over “De Vloek schrijft eigen Onafhankelijkheidsverklaring”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: