Putin’s Kleinemannetjessyndroom

Putin Vist
Putin racet in de F1
Putin en zijn Motorclub
Putin vangt ook weleens wat
Putin jaagt
Putin zwemt
Putin op een legervoertuig

Het begrip Kleinemannetjessyndroom gebruik ik voor mannen die kleiner dan gemiddeld van postuur zijn, die daardoor kennelijk een minderwaardigheidscomplex hebben dat zij op alle mogelijke manieren trachten te overcompenseren.

Volgens wikipedia …deng en dan druk ik in plaats van op de knop concept bewaren op de knop publiceren

Bij kleinemannetjessyndroom denk ik gelijk aan Napoleon. Dat was ook zo’n klein mannetje met enorm ego. De foto’s hierboven geven aan hoe Putin zich graag laat fotograferen. Als hij dat niet zou willen, waren deze foto’s niet op het internet te vinden kan ik u verzekeren. Zijn publiciteitsmachine heeft hij prima in de hand. Wikipedia dus…noemt wel het Napoleoncomplex

Napoleoncomplex is een informele term uit de psychologie. Het is een vorm van minderwaardigheidscomplex. Alfred Adler was de eerste die de term gebruikte, waarmee hij doelde op een overgecompenseerd gevoel van minderwaardigheid.
De naam is ontleend aan Napoleon Bonaparte. Adler zag hem als voorbeeld van iemand die extreem ambitieus gedrag vertoonde om minderwaardigheidsgevoelens over zijn geringe lengte te compenseren. Zo zei Napoleon ooit tegen maarschalk Ney: “U bent dan wel langer, maar ik ben groter”.
Napoleon was met ongeveer 1,67 m overigens niet kleiner dan de meeste Europeanen van zijn tijd.[1] De wijdverbreide opvatting over zijn geringe lengte valt vooral terug te voeren op Engelse spotprenten uit het begin van de negentiende eeuw. Bovendien leek hij relatief klein omdat hij zich omringde met lijfwachten die allemaal flink langer dan gemiddeld waren.[2][3]

Dutch prime minister Mark Rutte meeting with Russian president Vladimir Putin during the International Economic Forum in St. Petersburg, Russia

Deze foto met Rutte is heel suggestief. Putin zou meer dan een kop kleiner zijn dan Rutte, maar Rutte’s lengte wordt opgegeven als 1.90 en die van Putin als 1.70. Ik heb Rutte een paar maal gefotografeerd en hij is volgens mij net iets kleiner dan ik zelf en ik meet 1,90 maar ben wat gekrompen naar 1.88. Ik schat Rutte op 1.87 en Putin op 1.67. Dat zou precies de lengte zijn van Napoleon waarvan de lengte varieerde van 1.57 tot 1.67. De variatie is terug te voeren op het verschil tussen de Engelse en Franse Inch…..
De conclusie blijft dat Putin een klein mannetje is en dat ie dan wel een Napoleoncomplex, een specimen van het kleinnemannetjes syndroom moet hebben.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: