Parkpop 2015

Orange Skyline by Fotogravirus
Orange Skyline by Fotogravirus
Ten Years Today by Fotogravirus
Ten Years Today by Fotogravirus
Ten Years Today by Fotogravirus
Ten Years Today by Fotogravirus
Ben Miller Band by Lies Baas
Ben Miller Band by Lies Baas
Orange Skyline by Fotogravirus
Orange Skyline by Fotogravirus
Cary Van Rheenen by Lies Baas
Cary Van Rheenen by Lies Baas
Parkpop 2015 by Lies Baas
Parkpop 2015 by Lies Baas
Parkpop 2015 by Lies Baas
Parkpop 2015 by Lies Baas
Parkpop 2015 by Lies Baas
Parkpop 2015 by Lies Baas

Parkpop 2015 begon dit jaar als een zweterige, iet wat benauwde, dag. Er stonden bands met grote en kleinere namen op het programma.

Wat er die avond ervoor gebeurd was tijdens ‘Night at the Park’ hadden wij geen weet van, nog.

Wat ons wel opviel was dat het een beetje lafjes aanvoelde. Er waren maar weinig bezoekers in het begin en dat was ook voor de bands duidelijk zichtbaar. Gelukkig lieten ze dat niet merken en speelden naar hartenlust, zelfs al was het maar voor een klein publiek. Orange Skyline, onze favorieten van vorig jaar beten de spits af. Ook dit jaar weer was het een gezellig concert. Elementary Pinguins klonk opwekkend en gewoon mooi.  Gelukkig trok vanaf dat moment ook echt het publiek aan. Dus toen Bongo Botrako, met z’n swingende mannen op het podium stond werd het eindelijk weer een beetje het ouderwetse Parkpop Feestje, wat we zo gewend zijn.                                                                

Toen kwam (voor ons) de klapper: Ben Miller Band, geweldige muziek gemaakt met hele bijzondere zelfgemaakte instrumenten en een nog leukere microfoon…via een oude telefoonhoorn zong de zanger zijn muziek. Wat een feest deze band!                                                                                                                                           Omdat wij met camera’s gewapend waren en het echt ging betrekken twijfelden we…blijven of gaan. Maar Frans Bauer had beloofd te zingen…als Rammstein. Dus daarvoor moest en zou ik de regen trotseren, juist omdat ik graag wilde horen dat onze Frans ook iets anders kan dan zijn normale oeuvre. Het publiek was ineens in groten getale vervijfvoudigd… dus vele fans heeft de man zeker. Maar na één liedje haakten wij af. Het is niet wat wij leuk vinden, maar de bezoekers van dit jaar gelukkig zeker wel.

Eerlijk is eerlijk; Ik vond Parkpop dit jaar echt een beetje tegenvallen. Hierdoor komen er natuurlijk vragen naar boven, is het (twee jaar bestaande&betaalde ) ‘Night at the Park belangrijker geworden dan het (gratis) Parkpop, wat al 35jaar bestaat?                          

Laten we hopen dat ondanks deze verschuivingen in de programmering Parkpop wel zijn bestaansrecht houdt, want het maakt vele mensen toch nog steeds erg blij.                    

Den Haag is en blijft toch Parkpop Stad van Nederland?!

Auteur: liesbaas

Lies Baas is een dyslectische, Haagse filmfanaat en autodidactisch fotograaf die altijd op zoek is naar het licht in de duisternis. Haar werk is te bekijken op www.flickr.com/photos/liesbb

3 gedachten over “Parkpop 2015”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: