GELUKKIG EN ARM – Harry Zevenbergen

Het voordeel van arm zijn is dat, laat ik in dit geval voor mezelf praten, mij overvallen een weinig lucratieve bezigheid is. ´Uw geld of uw leven.´ Ik moet er altijd om lachen wanneer iemand me met dit clichéverzoek staande houdt en let ook op het u. De overvallers in Schilderswijk zijn beleefde welopgevoede jongens. Wat er ook beweerd wordt. Dat ze zich genoodzaakt voelen iemand te overvallen wil niet zeggen dat ze geen manieren hebben. 
´Mijn geld of mijn leven jongeheer?´ herhaal ik de vraag. Doe mijn geld maar dan. Ik geef je het telefoonnummer van mijn personal deurwaarder, wie heeft er geen tegenwoordig. Beste overvaller hier hebben jullie een overzicht van mijn schulden en wanneer de afbetalingen moeten worden gedaan. En hier heb je 2 euro 65 voor de telefoonkosten. Dan fiets ik door, een verbijsterde overvaller achterlatend. Ik blijf natuurlijk niet staan tot hij beseft dat mijn leven veel meer waard is.

Het voordeel van arm zijn is dat wanneer de één of andere internetcrimineel op wat voor manier dan ook achter de gegevens van mijn creditcard komt, bijvoorbeeld omdat ik in al mijn onnozelheid inga op een vismailtje. Het is bovendien erg grappig wanneer ik me dan bedenk, dat zo´n visser vrolijk online gaat om een dure vliegticket te boeken naar een ver en zonnig oord. Maar dat hij niet meer krijgt dan een enkele reis Hoofddorp-zuid en daar vervolgens met een parachute gedropt wordt. Ik ben deze week in Hoofddorp geweest en geloof me, daar wil je nog niet dood gevonden worden.

Er zijn zoveel voordelen aan arm zijn, de woz waarde van mijn huis bijv. is negatief, ieder jaar krijg ik een bedrag gestort van de gemeente. Ieder jaar komen er ambtenaren langs die denken dat het zaakje stinkt, maar telkens druipen ze onverrichter zake af. Hier valt de woz-waarde niet op te schroeven tot duizelingwekkende hoogte om deze burger een poot uit te draaien.

mijn huis

Vandaag nog werd ik gebeld door iemand van de Nationale postcodeloterij, of ik twee loten wilde kopen en dan kreeg een derde lot met flinke korting. Ik zei ik heb een ander voorstel. Wanneer jij een miljoen op mijn rekening stort, dan koop die loten van je. ´Normaal doen we dat niet zei de jongeman, maar omdat we uw originele voorstel kunnen waarderen maken we voor u vandaag een uitzondering.´

Ik wil het nog wel even zwart op wit hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: