Vreugde uit de vuren

s t a d s f l i t s e n - digitaal geweten van een stad

Als Bouw- en Woningtoezicht zich met de brandstapels op Scheveningen gaat bemoeien en de maximale bouwhoogte al vastligt wat valt er dan nog te strijden?

Daar sta je dan twee dagen voor de ontsteking van het vreugdevuur en het hoogst toelaatbare punt al bereikt. Wat nu? Dertigduizend pallets later en nog vele brandklaar op de grond: is dit nu wat Duindorpers en Scheveningers van hun vreugdevuren verwachtten?

Een machteloosheid maakt zich van de bouwers meester. De sterren op de ruggen van de Duindorpers zullen als eeuwige overwinningstekens op de gewonnen hoogtes van de Scheveningers herkenbaar blijven. Maar na 2015 is er eigenlijk geen echte strijd meer mogelijk. Vorkheftrucks, verhuisliften en eindeloos aanrijdende vrachtwagens vol met al dan niet spiksplinter nieuwe pallets uit het midden van het land hebben dit jaarlijkse spektakel volledig gestandaardiseerd. Mocht er nog strijd geleverd gaan worden, dan zal de aanvangstijd van de opbouw officieel…

View original post 60 woorden meer

Auteur: Interniek

abnormaal digitaal, gadget man, chroniqueur, futurist, vindt toekomst leuker, Since 1994 online maar sinds kort ook liever niet ...

3 gedachten over “Vreugde uit de vuren”

  1. De waanzin ten top , méér dan 3000 jaar later dan de échte piramide bouwers , gaan de scheveningen tokkies het klimaat en de aarde verder vernietigen met hun macho wie heeft de grootste (…..) Onbegrijpelijk dat het zover heeft kunnen komen …of past dit in het plaatje van verdeel en heers of geef het volk brood en spelen en ze blijven kalm ??

  2. Vind niet zo gek dat er toezicht is .Als mensen op de tweede etage aan het dak werken moeten ze gezekerd zijn en aan vele veiligheidseisen voldoen, ze moeten met gordels om gezekerd zijn. Nu staan ze vergelijkbaar met een 12 etageflat op het dak en lopen daar vrij rond gaan rustig met de voetjes over de rand zitten . het groeit ze letterlijk boven het hoofd Wel zonde dat Scheveningen zich tegen alle afspraken in tot winnaar heeft verklaard. terwijl dit uit veiligheid overwegingen niet de afspraak was. http://www.ad.nl/dossier-den-haag/vreugdevuur-scheveningen-ten-onrechte-uitgeroepen-tot-winnaar~a5a0798b/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: