Haagse politieke partijen organiseren Pegida sponsorloop voor vluchtelingen

De Haagse Stadspartij, GroenLinks, Islam Democraten en Partij van de Eenheid maken van de demonstratie van Pegida een ludieke sponsoractie. Anti-Islam beweging Pegida komt aanstaande zondag naar Den Haag voor een landelijke demonstratie tegen de opvang van vluchtelingen. Voor elke honderd meter die de Pegida aanhangers lopen, doneren de partijen tien euro aan Vluchtelingenwerk. Met deze actie willen zij onder de noemer ‘vluchtelingen welkom, racisme niet’ een positief tegengeluid laten horen.

Fatima Faïd (Haagse Stadspartij) en Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid): “Pegida doet zich voor als een groep bezorgde burgers maar houdt er veel radicalere intenties op na dan dat ze aan het brede publiek willen laten blijken. Pegida ontvangt op haar demonstraties organisatorische steun van extreemrechtse groeperingen zoals DTG en Voorpost, en een groot deel van haar vaste deelnemers is afkomstig uit extreemrechtse of neonazistische kringen. Twee weken geleden riep een Pegida-spreker op een demonstratie in Utrecht tijdens een toespraak zelfs op om moskeeën in brand te steken. Hier moeten we ons tegen uitspreken”.

Arjen Kapteijns (GroenLinks): “We maken ons zorgen om de opkomst van dit soort bewegingen die de maatschappelijke tegenstellingen alleen maar verder op scherp zetten. Door het organiseren van een sponsorloop voor vluchtelingen helpen we Pegida om hun bezoek naar Den Haag in iets positiefs om te zetten”.

Eén gedachte over “Haagse politieke partijen organiseren Pegida sponsorloop voor vluchtelingen”

  1. Mooi, ik hoor wel hoe ver ze gekomen zijn. Ik beloof niets maar zie er wel wat in om ook een x bedrag per gelopen 100 meter aan vluchtelingenhulp te doneren. Ik zou zeggen als iedereen die zich het lot van vluchtelingen aantrekt geld schenkt aan een organisatie die voor vluchtelingen werkt wanneer Pegida iets op een agenda plaatst dan wordt het negatieve overrompeld door het positieve. Zeker wanneer Pegida weet dat hun actie veel geld op gaat brengen om vluchtelingen te helpen. Defensief lijkt het me de beste oplossing die voor handen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: