
Ik ben er helemaal niet zo dol op
Eigenlijk lust ik ze niet eens
Maar elk najaar, als Jan Vermolen zijn beide oliebollenkramen weer heeft geplaatst op het Spuiplein en aan het Plein, waar zijn zoon Frederico de scepter zwaait (zijn andere zoon, Jantje, is keeper bij Ajax), wordt ik weer een beetje blij van deze vrolijke Oudhollandse Gebakskramen met een duidelijke apres-ski uitstraling. Het wachten is nu natuurlijk op de uitslag van de Landelijke Nationale Oliebollentest. Mocht Jan in de top komen dan worden de rijen onvoorstelbaar lang.
In 2007 werden ze (met een 9) zesde, maar wel de nummer 1 in de Haagse regio.

Alleen tijdens de jaarwisseling, als mijn buurman zijn portiekgenoten heeft uitgenodigd voor een glaasje champagne, een uitgebreide vissalade en een schaal oliebollen en appelflappen wil ik er nog wel eens eentje wegknagen. Gewoon omdat het er bij hoort.
Ik ben een uitzondering ik weet het. Maar dat neemt niet weg dat ik wel kan genieten van al die gezellige verlichte verkooppunten waar zo heel veel Hagenaars en Hagenezen dol op zijn gezien de grote belangstelling vanaf half november al. Ik neem aan dat die oliebollen niet hoeven te wachten tot de 31 ste.
Ik heb me wel eens afgevraagd waar al die mooie oliebollenkramen na je jaarwisseling blijven. Op de website van Jan Vermolen & Zn lees ik dat ze dan de rest van het jaar gewoon als snack-wagens op kermissen staan.
Ik hou ook niet van oliebollen hoor. Appelflapjes gaan nog net. Doe mij maar een Berlinner Bol!
Volgens mij verkopen ze ook Berliner Bollend Lies. Ik ben zelf meer van een stevige punt appeltaart met echte slagroom
Ik ben meer van de brownies en kleffe gebakjes/muffins/cake enzo ;-)))
Cultuur en uitgaan is toch een prima categorie voor deze post? Of wil je toch culinair?
ik had hier al op gereageerd op facebook vrienden van haagspraak. Daar staat een heel verhaal waarom mij dat beter lijkt.
Het wordt ongezouten
ik ga de introductietekst schrijven en als dat klaar is geef ik je wel een seintje dat je de nieuwe categorie kunt aanmaken. Hier kom ik vandaag en morgen helaas niet meer aan toe.
Kwaliteit verkoop nu eenmaal ! In de uitstraling van de zaak en de waren die verkocht worden .maar dit is wel oke bij de vermolentjes zo te zien
Ongezouten vooralsnog in het menu als subcategorie van cultuur en uitgaan opgevoerd (evt tot nader order)
bedankt Guido.
“Ongezouten” is wel een dubbelzinnige naam. Ik zou eerder aan ‘opinie’ denken als ik dit lees dan aan eten. Waarom niet gewoon ‘culinair’ of ‘eetbaar den haag’ of iets van die strekking?
Ongezouten is inderdaad erg dubbelzinnig, ben ik met je eens. Je kunt het letterlijk nemen of in de figuurlijke betekenis van het woord. Kan je goed gebruiken in artikeltjes met een licht ironische ondertoon, sarcastisch zelfs. Het gaat om kritieken. Beetje luchtig en speels mag best bij Haagspraak… maar ook ongezouten.
Op de Loosduinse kade bij de Volendamlaan naast de snackbar van Vermolen staat ook een oliebollenkraam nu ….van Vermolen .. (familie zal haast wel )
Weet niet of het familie is maar de oliebollen zijn daar echt top en die 2 zaken naast elkaar zien er echt goed uit
Een pronkstuk op de loosduinsekade !!!!
Is waarschijnloijk familie. De hele familie Vermolen heeft her en der oliebollenkramen staan. Neven, nichten, ooms en tantes. Lees de geschiedenis van Jan Voormolen maar eens op zijn website, er zit een link naar deze site in het artikel.
Werkend aan een culinaire post de categorie nu toch maar Culinair gedoopt en in het hoofdmenu gezet.