Marco Raaphorst hits top op Youtube

Marco Raaphorst is een Haagse Componist met een goede neus die u af en toe gewoon in het wild kunt ontmoeten bij de Opûh Koffie die hij zelf mede heeft opgericht. Onlangs keurde hij daar een indiaanse geurtoorts waarmede natives van de USA hun wigwam van geesten bevrijden. Hij is dus van meer markten thuis:

Marco Raaphorst I56A5076

Marco heeft een muziekbedrijf onder de naam Melodiefabriek en heeft de muziek gecomponeerd voor een time lapse video die met ruim 1,4 miljoen views in een paar dagen tijd op Youtube Nederlands Muziek timelapse-video nummer 1 werd.

De coming of age time-lapse film ‘Portrait Of Lotte 0 to 14 years’ heb je misschien weleens op YouTube gezien. Of misschien heb je erover gehoord via het NOS Journaal of De Wereld Draait Door. In het filmpje zie je in 4 minuten hoe de dochter van de Utrechtse filmmaker Frans Hofmeester van 0 tot 14 jaar opgroeit. De film staat op de 2e plaats in de top 5 van best bekeken time-lapse films aller tijden op YouTube en heeft inmiddels meer dan 35 miljoen kijkers getrokken.

Onlangs is Lotte 16 jaar geworden en om dat te vieren maakte Frans voor zijn dochter een nieuwe time-lapse: ‘Portrait Of Lotte 0 to 16 years’. Frans vroeg Marco een uniek stuk muziek te componeren. Waarvan dit het mooie resultaat is.

De film ging direct na publicatie op 28 oktober 2015 viral en werd in 5 dagen tijd al meer dan 1,4 miljoen keer bekeken en was ook te zien in de tv-programma’s Pauw en Editie NL. Internationaal werd de film opgepikt door onder andere The Huffington Post, Reddit en The San Francisco Globe.

Marco’s muziek is overigens op radio, tv, online media en in musea wereldwijd te horen.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Eén gedachte over “Marco Raaphorst hits top op Youtube”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: