Akbar Simonse 1947-2021

Foto genomen in november 2019 in Galerie Lissabon Den Haag.

Toen ik in 2007 digitaal ging, was Akbar één van de fotografen die ik tegenkwam bij Haags bakkie en op Flickr. Een voorbeeld om de fotowereld verder te verkennen Zijn kijk op mensen in zijn vele straatfoto’s neemt je mee naar een volgend niveau.
Zijn passie voor graffiti deed me ontdekken hoe mooi en speciaal deze wereld kan zijn. We kwamen er achter dat we een gezamenlijk herinnering aan een Haagse straat hadden. In de zomer woonde hij bij zijn grootvader in de Teijlerstraat waar de tram niet reed, en ik woonde in het gedeelte waar lijn 12 wel reed. We zijn elkaar toen nooit bewust tegengekomen.
Een paar weken geleden zag ik hem voor het laatst bij Open Koffie bij Van Beek. Hij was stil, ging eerder weg. Ik keek hem na, hoe het leek alsof hij het beeld uitliep. En eigenlijk verbaasde de mededeling van zijn overlijden mij daarom niet. Ik denk met plezier en dankbaarheid aan hem terug, Hij heeft me veel gebracht .Ik ben er van overtuigd dat hij in vrede rust., hij heeft het verdiend.
Gerard Stolk
.

4 gedachten over “Akbar Simonse 1947-2021”

  1. Ik had hem al jaren niet meer gezien, maar een tijd lang zag ik hem regelmatig, toen ik nog wat actiever deel uitmaakte van de Niek-kliek.
    Hij ruste in vrede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: