Spoorinfarct – Slibpartijen

Painted train

Painted train

Painted trains

Mede Auteur Akbar heeft er een heel album van: Treinen met graffiti en op een dag als deze kan ik er niet genoeg van krijgen. Het liefst zou ik alle NS treinen eigenhandig van Graffiti voorzien. De NS weer eens op zijn smalst! Een buitje ijzel en het treinverkeer stopt gewoon.

Ik had mij voorgenomen naar Keulen af te reizen om wat stoelen te fotograferen op IMM Köln, een van Europa’s grootste meubelbeurzen, voor mijn Chairblog. Ik heb dat al vaker gedaan, maar dan met de auto. Mijn lieve echtgenote zei gisterenavond dat er wat gladheid zou worden verwacht, dus ik dacht: “Ik ga eens met de trein.” Via internet internationaal ticket geboekt en vanmorgen naar Den Haag Centraal met de fiets in een stralend zonnetje. Daar aangekomen weinig reizigers. Geen enkel aankondigingsbord dat werkt. Er stonden wel treinen, maar nergens stond bij waar ze naartoe gingen. “Luister naar de omroep” stond op alle perronborden. Ik moest een trein naar Utrecht hebben. Nog even een krantje kopen in het winkeltje van Bas en toen hoorde ik het al: In verband met weersomstandigheden… Er was wel veel NS Personeel op de been en die stonden geduldig en heel vriendelijk bij alle perrons uitleg te geven en door te geven wat ze op hun Walkie Talkies hoorden. Alle treinverkeer naar Utrecht lag eruit. Al het treinverkeer met Leiden en Schiphol lag eruit. Het was niet duidelijk wanneer een en ander weer op gang zou komen.

NS App op mobiel gedownload. Als nauwelijks frequent treinreiziger had ik dat natuurlijk niet. Ah volgens de planner zou de eerst volgende mogelijkheid neerkomen op een aankomsttijd in Keulen van 16.30 uur. Dat betekent een uurtje op de beurs en dan weer hop weg. Dan maar niet.

Geld terugvragen. Netjes wachten in de niet al te grote rij in het ticket bureau. “Oh mijnheer, u hebt het ticket via internet geboekt, dan moet u naar de site en daar vindt u een telefoonnummer. Dat moet u bellen en dan krijgt u uw geld terug. Ze weten allemaal dat de treinen er uit liggen.”

Ik naar huis en eens gekeken wat Nu.nl ervan vond:

Slib Partijen

De gladheid heeft zaterdagochtend voor zo’n 150 slibpartijen en aanrijdingen op de weg gezorgd.

Ach dan lach je maar weer wat. Je bedenkt je dat nu.nl nodig een slip- err spellingcursus moet volgen en je weer een aardige post voor Haagspraak hebt.

Overigens was de dame aan de telefoon van de NS heel aardig en snel ter zake. Na het noemen van het reserveringsnummer bevestigde ze me dat alles geannuleerd was en ik over ongeveer een week het hele bedrag weer terug op mijn rekening kan verwachten. Ben benieuwd.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

6 gedachten over “Spoorinfarct – Slibpartijen”

  1. Heb je de taalpurist weer in mij, maar ondanks het supergave artikel en de terechte kritiek, weet zelfs de Verkeers Informatie Dienst de spelling van slippartijen niet juist te hanteren. Het is toch echt met een P van slippen. Misschien dat de filmpjes met de juiste benaming van slippartijen ook naar de VID en Nu.nl gezonden kunnen worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: