501 still alive

Hij is binnen
Hij is binnen

Na mijn gemopper, een paar dagen terug, hier op haagspraak, maar ook op facebook en op twitter, en waar al niet… heb ik een aantal nuttige tips gekregen hoe ik aan een gewone ouderwetse nieuwe ongekreukelde, ongewassen en onbeschadigde spijkerbroek van het merk Levi, type 501 kon komen.
Na mijn teleurstelling bij De Werkman en een nog grotere teleurstelling bij een echte Levi Store ben ik verder gaan zoeken.
Van diverse kanten werd mij v.d.Berg op de Laan van Meerdervoort aanbevolen. Buiten op de stoep staat een gigantische reuzenspijkerbroek met daarboven hun specialiteit: “Grote Maten”. Misschien was dat de reden dat ik daar nog niet eerder naar binnen ben geweest. Deze winkel fiets ik regelmatig voorbij op mijn weg naar heet centrum.
Ik dus vandaag naar Grotematenspijkerbroekenwinkel v.d. Berg. Werd geholpen door een vriendelijke mevrouw. Nee, wat ik zocht verkopen ze niet meer. De reden? Omdat ze door Levi’s verplicht worden enorme hoeveelheden af te nemen. Veel meer dan dat ze redelijkerwijs kunnen verkopen binnen een bepaalde periode. Goed voor Levi’s maar niet voor ons, Levi’s krijgt kapsones. “Maar we hebben wel vergelijkbare jeans van het merk Lee”. Toen ik vroeger mijn eerste merkspijkerbroeken kocht kon je kiezen uit twee merken: Levi’s en Lee. Die keuze viel in dezelfde categorie als bij Beatles en Stones, je was voor de een en tegen de ander, maar fan van beide kon echt niet. Als Levi-drager ga je niet met een Lee om je kont lopen. Helaas Pindakaas. “Daarom verkoopt de Werkman ze ook niet meer”… was haar conclusie.
Iemand gaf in een reactie aan dat ze waarschijnlijk gewoon bij de Bijenkorf te koop waren. Ik vind de Bijenkorf echt een mooie winkel, maar heb altijd het idee dat ik daar financieel genaaid wordt. Die teksten in het Russisch en Chinees hangen er niet voor niets. Ik heb er wel eens wat gekocht maar dan uitsluitend tijdens uitverkopen met 50 tot 70 % korting. Op de dolle dwaze dagen, of hoe ze ook heten mogen, zien ze mij daar nooit, veel te druk.
Maar het was wel mijn laatste kans. Het was even zoeken tussen alle dure P.C.Hooftstraatmerken maar uiteindelijk zag ik een afdeling levi 501. En daar liggen ze gewoon op stapels, in elke combinatie van lengte en breedte. En ook nog eens voor een redelijke prijs.

gewoon in alle maten te koop
gewoon in alle maten te koop

Waarom ze dit in de “normale” Levi Store niet verkopen is me een raadsel. Waarom gewone winkels ze niet meer verkopen is ook gek. Dan ga je toch een verklaring zoeken. En dan kom je al gauw bij een complottheorie terecht. Het is maar een gedachte en bewijzen zijn er niet, maar zou het kunnen dat de Bijenkorf en de Levi Company een afspraak hebben gemaakt dat de Bijenkorf ze wel wil verkopen – tussen de Armani’s en Hilfigers – maar dan wel als eis hebben gesteld dat verder geen enkele andere winkel in de hele regio deze jeans in de schappen mag hebben. En zo geschiedde (denk ik).

Auteur: pieter musterd

Gepassioneerd fotograaf van alles wat los en vast zit. Ik probeer niet de werkelijkheid (wat dat dan ook is) te reproduceren maar mijn visie op de werkelijkheid. Brede culturele belangstelling en sinds kort ook Blogger voor Haagspraak.

8 gedachten over “501 still alive”

  1. De bijenkorf kan in grote getallen afnemen, en verspreiden over heel ’t land, en die kleine winkels kunnen dat niet meer aan met de crisis, Ce’st Ca Pierre 🙂 Maar fijn dat je er weer eentje hebt, en zit ie weer als gegoten??! 😀 Lieve groeten, Marjon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: