Steunbetuiging aanslag Charlie Hebdo

Stichting Machiavelli
NP_605x117.jpg
STEUNBETUIGING DEN HAAG
18.00 UUR OP HET PLEIN

In navolging van de oproep van burgemeester Hidalgo van Parijs staat de stad Den Haag vandaag om 18.00 uur stil bij de aanslag op Charlie Hebdo. De gemeente Den Haag organiseert samen met internationaal perscentrum Nieuwspoort een manifestatie op het Plein. Initiatiefnemers vanuit diverse geledingen van de Haagse bevolking sluiten zich hierbij aan. De manifestatie begint om 18.00 uur op het Plein. Vervolgens wordt er via perscentrum Nieuwspoort aan de Lange Poten een route gelopen. De definitieve route wordt in de loop van de dag bekend gemaakt.
Burgemeester Van Aartsen en voorzitter Lex Oomkes van Nieuwspoort houden tijdens de bijeenkomst een toespraak.

Om 11 uur hedenochtend werd door de aanwezigen in Nieuwspoort stilgestaan bij de aanslag op Charlie Hebdo, dit tegelijkertijd met alle krantenredacties.

NP_2.jpg
Stichting Machiavelli

6 gedachten over “Steunbetuiging aanslag Charlie Hebdo”

  1. Ik word zo moe van dat huichelachtige gedrag van politici, regeringsleiders en staatshoofden, Natuurlijk, de aanslag was afschuwelijk. Maar ineens heeft men de mond vol van een aanslag op ‘de democratie’, ‘de vrijheid van meningsuiting’, ‘de persvrijheid’. Allemaal zaken die deze ‘dames en heren’ als het niet in hun kraam te pas komt, plots vergeten. Dan telt de mening van de burger niet meer. Hoe zat het ook weer met dat referendum over de Europese Grondwet? Hoe zit het met de uitlatingen van Wilders over Marokkanen? En hoe staat het met interviews waarbij ‘voorlichters’ de koppen, tussenkoppen en foto’s willen bepalen en letterlijke citaten na afloop willen wijzigen of weg willen hebben omdat het ineens niet zo goed uitkomt in het sprookje dat de baas wil overbrengen aan het goedgelovige volk. En wil je niet meewerken? Dan nooit meer een interview, nooit meer toegang tot informatie, plus een weinig vlijend telefoontje aan de hoofdredactie over het optreden van die halsstarrige ondergeschikte.Kortom: hoe hypocriet kun je zijn? Dan wel worden. Alles is propaganda. Bah.

    1. De selectieve verontwaardiging is inderdaad pijnlijk. Toen de Taliban in december meer dan 130 moslimkinderen in een school executeerden, zagen we niks van dit alles. Geen oproepen van burgemeesters. Geen demonstrerende ministers. Geen aanvragen voor spoeddebatten of videoboodschappen van Wilders. Geen door social media gehypte acties. Want, tja. Moslimkinderen, dus wat boeit het?

      Opvallend ook hoe stil de media vooral in Nederland zijn over Ahmed Merabet, politieman en moslim, die gisteren op een stoep in Parijs een kogel door zijn hoofd kreeg, alleen omdat hij het recht moest verdedigen om zijn geloof te kunnen beledigen en bespotten.

    2. Eigenlijk zou Haagspraak hier nog eens een stuk aan moeten wijden: de manier waarop Charlie Hebdo nu wordt misbruikt door het politieke establishment ter eer en meerdere glorie van zichzelf en om de eigen politieke agenda, die zelden met burgerlijke vrijheden van doen heeft, zie Opstelten, te promoten.

  2. @Interniek: Wilders reageert alleen als het bij zijn agenda past. Nu wel verontwaardigd, niet wanneer de slachtoffers van islamitische extremisten andere moslims zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: