Verontwaardiging over dure HTM-kaartjes

Per 1 januari is de prijs van een los kaartje van de HTM weer verhoogd, van 3 euro naar 3,50 euro. De Haagse Stadspartij vindt dat te duur. Voor de invoering van de OV-chipkaart kon men nog voor 1.60 een kaartje kopen bij de chauffeur. Hiermee kon binnen een zone vrij gereisd worden. Nu betaalt de reiziger daar 3,50 voor en is het slechts een uur geldig. Het blijkt ook dat, zonder enige communicatie met de reiziger, de twee- en driedagenkaarten zijn afgeschaft. Het driedagenreizen is daarmee 6 euro duurder geworden. “Dat is een onaanvaardbare prijsstijging” zegt Gerwin van Vulpen raadslid van de Haagse Stadspartij verontwaardigd,” er was ons meer gemak voor de reiziger beloofd door de HTM maar daar valt deze prijsstijging absoluut niet onder”.

De Haagse Stadspartij wijst ook op het gebrek aan oplaadpunten op de haltes waardoor reizigers met te weinig tegoed s ’avonds en zondag gedwongen worden om in de trams en bussen  dure kaartjes te kopen. Gerwin van Vulpen wil dat het college in gesprek gaat hierover met de HTM, “In andere grote steden zijn de losse kaartjes minimaal 50 cent goedkoper, dit is geen goed visitekaartje voor het Haagse openbaar vervoer! “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: