Nieuwe Passagevloer scheurt

Scheur in Passagevloer. Foto door Roel Wijnants
De nieuwe Haagse passage is in september 2014 geopend voor het publiek. Het ziet er prachtig uit, maar er zijn toch een paar belangrijke minpunten.

Met de huidige technieken moet het mogelijk zijn om lange en grotere vloeroppervlaktes van Terazzo te voorzien. In de Passage is gekozen voor kleinere segmenten met ertussen een dilatatievoeg. Als men naar de vloer kijkt ziet men op een tiental plaatsen brede scheuren ontstaan, sommige op tien cm voor of na de dilatatievoeg, wat betekend dat de betonnen ondervloer reeds gescheurd is. Ook is er met de samenstelling van het Terrazzo gerommeld. Als men de Passage binnenkomt, is een een deel van de vloer ongeveer 10 meter met donkerdere stukjes marmer bewerkt dan daarna. Het is een stuk bleker het verschil is duidelijk te zien.

De passage zou een kwalitatief hoogwaardige verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat gaan vormen, maar daar ziet het nog niet naar uit met al die scheuren en kleurverschillen.

De vloer in de oude Passage kan hier als voorbeeld dienen. Van een gebouw dat ongeveer 80 miljoen heeft gekost, had ik iets meer kwaliteit verwacht. Of valt dit in de categorie kinderziektes?

Het Kleurverschil zoals iedere leek dit kan constateren. Foto door Roel Wijnants.
Het Kleurverschil zoals iedere leek dit kan constateren.

Foto door Roel Wijnants.

Foto door Roel Wijnants.

Foto door Roel Wijnants.

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

24 gedachten over “Nieuwe Passagevloer scheurt”

 1. Niks bijzonders.
  De vloer in de oude passage is begane grond zonder kelder eronder en bij die nieuwe is die er wel. De dilatatievoegen van deze nieuwe terrazzovloer corresponderen niet met die van de betonnen platen eronder. Was in (oud) Babylon ook zo met de tegelvloeren waar scheuren zichtbaar werden.

 2. Den Haag heeft iets met vloeren, van de tegels van het Spuiplein is al niet veel meer over, de kasseien tussen Grote Kerk en het oude stadhuis liggen her en der verspreid en ook het plaveisel van de nieuwe boulevard in Scheveningen blijkt al beschadigd. En was er een paar jaar geleden ook niet iets mis met de nieuwe bestrating van de Keizerstraat?

 3. @ Komputerhulp het gehele atrium is onderkelderd en er zijn meer gebouwen met een kelder de nieuwe parkeergarage bij de torenstraat is onder het wateroppervlak gemaakt onder het Mauritshuis is een grote nieuwe kelder aangebracht Dergelijke vloeren worden in 1 dag achterelkaar gestort . en het gewicht dat er in de nieuwe passage op drukt is met 2 etages minimaal te noemen Antwerpen station zit 6-7 etages onder het maaiveld daar zouden dan scheuren moeten zijn waar een schoen in past

  1. Die vloer is niet gestort maar bestaat uit prefab elementen die op prefab balken liggen die op de daaronder staande kolommen liggen.
   Zoiets dus met prefab vloerelementen daarop.

 4. Er wordt nooit direct op de elementen gewerkt er gaat altijd een vloer overheen

 5. vind ik geen goed excuus in de winkels zie je niets met de zelfde constructie

  1. Het kan aan de overspanning liggen, Momentenlijn, inklemmingsmoment etc. Blijft overeind dat het met de ondergrond heeft te maken. Je haalt zo te zien je kennis van het internet. En dat prevaleert natuurlijk boven 42 jaar praktijkervaring. Zie het dan maar als positief dat die vloer nog een krimp(scheur) geeft ten opzichte van onze eigenwijze regering die het een zorg(wet) zal wezen.

 6. Wat is er mis met kennis van het internet waar op een voor mij en ik denk voor meerderen goed wordt uitgelegd wat de oorzaak is en hoe het eventueel voorkomen had kunnen worden .Lijkt me niet onredelijk

   1. Professioneel? Het blijft een spreekbuis van dat spui(t) 70 die op uiterst “professionele” wijze ons belastinggeld weet te verkwanselen.
    Bijna waren we er van af toen ze failliet dreigden te gaan, maar Henk Kool ze zo nodig moest redden omdat het een rampenzender zou zijn.
    Dat is het zeker!
    Daarmee ook het infantiele niveau van de PvdA kiezer aan te geven, dat die bij een calamiteit het knopje niet zou weten te vinden om op Radio Rijnmond af te stemmen.

 7. Die scheuren kon je op wachten met al die ploegen samengesteld uit buitenlanders omdat hier het vakmanschap er niet meer is. De één denkt in inches en gallons en de ander in cm en liters.
  Probeer zo maar eens een goede cementverhouding te krijgen.

 8. @akbarsim gev
  beurt heel vaak dat diverse zgn professionele redacties graag bij de amateur gaan kijken voor nieuws. of ze werden wakker vanwege het AD artikel die op zijn beurt weer keek naar …..enz enz

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: