Een Koe op haagspraak?

Koe van Haagspraak

Waarom een koe als banier?

Om te beginnen vond ik deze koe afgelopen zomer tijdens een bezoek aan de Floriade.

Onlangs werd bekend dat over 10 jaar de Floriade niet binnen de driehoek Den Haag Leiden en Gouda zal komen, maar in Almere. Het zij ze gegund, maar in mijn ogen is het wederom een gemiste kans voor de Gemeente Den Haag. Nota Bene: Wie won de slag? Adri Duyvenstijn, tegenwoordig wethouder van Almere en niet onbekend in Den Haag. Hij pakte de koe wel bij de horens!

Ik wilde dat even vastleggen in een post hier. De koe was daarvoor een reminder.

En verder?

Haagspraak moest niet alleen op korte termijn een nieuwe naam verzinnen, maar ook een blog optuigen en een banier erop zetten. Dan kun je een prachtig Haagsch plaatje of aansprekend Haagsch vergezicht nemen of zelfs een logo ontwerpen, maar daar gaat het niet om, volgens mij. Dat kun je altijd nog doen als je je weg een beetje hebt gevonden.

De koe is voor mij ook de kapstok om antwoorden te vinden op de vraag wat we met haagspraak beogen. Deze koe is heerlijk maf. Zij bekijkt het leven door een roze bril. En zij valt op. Tenslotte geeft zij aanleiding tot gesprek.

Zij is spraakmakend.

Met haagspraak beogen we Spraakmakend te zijn, toch?

In mijn ogen is dat op een positieve, humoristische en graag eigenzinnige wijze antwoorden geven op vragen als:

 • Waarom vind ik het leuk om in Den Haag te wonen?
 • Wat voor leuke mensen wonen en werken er in Den Haag?
 • Wat zijn er voor leuke dingen te doen in Den Haag?
 • Wat maakt Den Haag anders?
 • Wat zijn gespreksonderwerpen van de Hagenaar buiten het obligate ADO?
 • Waar staat Den Haag voor?
 • Wat betekent Den Haag voor U, voor mij, voor ons?
 • Hoe kijken de in Den Haag wonende en werkende buitenlanders tegen Den haag aan?
 • Den Haag “Culturele hoofdstad” of “Stad van het recht” of “Stad van de Vrede”? Maakt het dat waar?
 • Vanuit Den Haag wordt Nederland bestuurd, hoe vind haagspraak dat die bestuurders dat doen?

Ik kan nog wel 10 van die vragen bedenken.
En ik hoop hier ook vele mooie foto’s uitgelicht te mogen zien die onze fotografen keer op keer produceren.

Mag de Koe eraf?

Van mij wel! Natuurlijk! Ik heb het niet alleen voor het zeggen. Maar kom dan ook met een andere mooie banier die het haagspraak eigenzinnige goed uitbeeld.

Het woord is aan U!
Wat verwacht u van haagspraak?

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

4 gedachten over “Een Koe op haagspraak?”

 1. Sorry dat het antwoord zo lang op zich liet wachten…Ik vind de koe niet passend voor Den Haag. Het was idd nogal haastwerk om onze site online te krijgen en wat dat betreft heb je enorm goed en met overtuiging de koe bij de hoorns gevat.. chapeau daarvoor alsnog 😉 Ik weet ook niet echt goed wat voor een banier we wel moeten nemen hoor…maar ik denk kleurrijk, pakkend en vooral ook mooi. Wie weet hebben we binnenkort wel een goeie te pakken.
  Ik wil wel graag al die vragen beantwoord zien op Haagspraak. Vandaar dat ik net ook weer een stukje geschreven heb over ons Den Haag.
  Ik hoop dat wij een goed leesbaar blog/feuilleton worden met veel inbreng van mensen die zich verbonden voelen met Den Haag als wel een mening hebben over hetgeen zij in onze stad zien gebeuren, wat hen opvalt, wat hen beweegt en wat ze graag met ons lezers van Haagspraak willen delen.

  1. Vrienden hoeven volgens mij nooit sorry tegen elkaar te zeggen;-)
   Dank je voor het compliment. Ik hoop dat je me het niet kwalijk neemt als ik ook ongevraagd hier en daar tekstverbeteringen in je teksten aanbreng. Heb ik zojuist gedaan hierboven.
   Heel tof Lies, dat je nu zelf met WordPress aan de gang bent.
   Het gaat er mij vooral om niet te lang stil te staan bij de vraag wat voor banier moet erop komen. Er komt er vast wel een langs de komende weken. Daar twijfel ik niet aan.
   We kunnen in deze beginfase het beste onze energie steken in zoveel mogelijk verhalen. Dan krijgt een en ander vanzelf “smoel”

   Enne wie weet went de maffe koe dan ook nog zozeer dat hij blijft staan;-)

   1. Zolang je maar allen de grammatica verbetert en niet de tekst verandert is het prima!! Ik ben niet goed met grammatica helaas…maar hopelijk blijkt wel met taal 😉

    We zien het wel, we zien het wel…wat betreft die koeiii

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: