Willemsvaart naar Winterberging

Vertrek naar Winterberging _DSC3379Mistig Vertrek
Babette Willemsvaart - 14Komt een Joekel de Sluis uit (Foto Roel)

Moi Willemsvaart - 24Dik ingepakt tegen de kou (foto Roel)
Varen _DSC3401Zijsleep

Na afloop van de Fotoshoot Nieuwe Paleis Gracht vroeg ik Roel mij aan Chris Schram voor te stellen met een bijbedoeling: Ik wilde mij opgeven als vrijwillig schipper voor de Willemsvaart. Na een sollicitatiegesprek en een proefvaart mag de Happy (ex) Hotelier zich vrijwillig schipper bij de Willemsvaart noemen. Leuk! Ik heb er veel zin in. Volgend jaar ga ik pas echt van start, maar dan zult u ook hier wat van mijn avonturen aan boord mee beleven.

Het eerste avontuur is het mee varen terwijl de twee grote boten, Willem I en Willem II, en de sloep van Den Haag naar Waddinxveen worden gevaren. In Waddinxveen gaan ze in de winterberging. Beter voor de boten.

Het is koud en mistig als we op 27 november rond 9.00 uur vertrekken met 7 man om tijdens de lange tocht elkaar een beetje af te lossen. Chris schat dat we er 5 uur over zullen doen, maar uiteindelijk varen we er bijna 7 uur over. Via Leiden naar Alphen aan de Rijn en dan weer rechtsaf om via Boskoop in Waddinxveen te komen. Roel ook meegevraagd om een paar mooie foto’s te maken.

Bij de sluis in Leidschendam moeten we even wachten totdat de sluiswachter die ook de aparte brug die vanuit Den Haag gezien voor de sluis ligt bedient, en daarvoor met zijn scootertje heen en weer schiet de brug open en dicht heeft gedaan en de Babette de sluis uit heeft gelaten waar ze met een schoenlepel net in paste.

Na de sluis passeren we de prachtige zaagmolen de Salamander van Leidschendam. Kort daarna krijgt de sloep plastic in de schroef en begeeft de koppeling het. De sloep wordt verder gesleept. Onderweg genieten we van heerlijke ontbijt en lunch pakketten van Anouk. Er wordt bij Alphen ook nog even gestopt om de kou wat uit de botten te drijven. Een warme chocola met een scheutje rum doet dan wonderen.

Op de video valt vooral te zien hoe snel en vakkundig de 2 bootjes en de sloep met een vorkheftruck uit het water gelepeld worden en op een aanhanger gezet en is mijn kouwelijk gesnuif nogal te horen. Tot volgend jaar!

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: