Paspoort aangevraagd

20141208_1550

Nadat het me vorige week eindelijk, midden in de nacht, gelukt was om via de computer een afspraak te maken moest ik me vandaag om 12.10 uur melden bij het stadsdeelkantoor. Ik moest ook nog een verjaardagskaart kopen dus dacht dat te kunnen combineren, maar helaas waren de winkels die wenskaarten verkopen tot 12.30 gesloten. Ik was dus iets te vroeg.

Ik zag twee ambtenaren bij de uitgiftebalie, gezellig met elkaar aan de babbel met een aanleunende securityman. Twee loketten waren geopend waarachter twee ambtenaren aandachtig op hun toetsenborden bezig waren. Ik ben naar een loket gelopen om te kijken of ik al geholpen kon worden want er was verder geen enkele klant of wachtende te bekennen. Nadat hij zijn brief afgemaakt had keek hij mij vragend aan. Ik vertelde waarvoor ik kwam. U kunt zich voor een volgnummer aanmelden aan de zuil door het intoetsen van uw geboortedatum. Ik verzin dit niet hé! Dus ik naar de “zuil”, waar ik de gevraagde datum in toets. Het toetsenbord op de zuil is  overigens totaal anders dan op elke willekeurige smart- of andere phfone. Het was dus even zoeken. De zuil vertelde me dat ik te vroeg was en me op zijn vroegst 15 minuten voor de afspraak kon aanmelden. Na 2 minuten wachten lukte het wel om een volgnummer te krijgen.

Gelukkig hoefde ik niet tot 12.10 te wachten. Door een belsignaal en het verschijnen van mijn volgnummer op een verlicht bord boven de zuil zag ik dat ik naar loket 3 moest. Daar moest ik natuurlijk van alles overhandigen, invullen en vingerafdrukken laten maken. Wijs- en middelvinger van zowel linker- als rechterhand. “Vroeger werden alleen vingrerafdrukken afgenomen van criminelen en verdachten” merkte ik op “maar zijn we nu allemaal verdacht?” Dit is de procedure zei de zuil… uh ambtenaar.

De laatste alinea van de brief van de gemeente, waarin ik werd attent gemaakt dat mijn paspoort binnenkort verloopt luidt als volgt”

De gemeente Den Haag wil de dienstverlening continu verbeteren en heeft Onderzoeksbureau WBK gevraagd hier onderzoek naar te doen. Op ons verzoek belt dit bureau de aanvragers van nieuwe documenten. Wij stellen het zeer op prijs als u kort de tijd neemt om een aantal vragen te beantwoorden.

Als ze bellen zeg ik ze dat ze eerst via de computer (facebook in mijn geval) een afspraak moeten maken en wel ergens midden in de nacht of zo en zal ik me verontschuldigen dat ik helaas nog geen informatiezuil heb om ze te laten wachten maar ze helaas meteen te woord moet staan.

Auteur: pieter musterd

Gepassioneerd fotograaf van alles wat los en vast zit. Ik probeer niet de werkelijkheid (wat dat dan ook is) te reproduceren maar mijn visie op de werkelijkheid. Brede culturele belangstelling en sinds kort ook Blogger voor Haagspraak.

5 gedachten over “Paspoort aangevraagd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: