Protestactie Greenpeace

Solidariteitsactie Greenpeace bij Russische ambassade. Foto door Roel Wijnants, op Flickr

Voor het hek van de Russische ambassade in Den Haag wordt door leden en-of sympathisanten van Greenpeace een solidariteitsactie gehouden. zij demonstreren voor de vrijlating van de bemanning van de Artic Sunrise, die tijdens een actie bij een booreiland van Gazprom, door de Russen zijn aangehouden.

De solidariteitsactie gaat door totdat het gearresteerde team vrij zal komen. Of als er meer informatie komt over de gearresteerde actievoerders. Over heel de wereld stromen de protestmails binnen bij ambassades van Rusland. Inmiddels hebben ze ongeveer 650.000 mails ontvangen.

De rechter in de Russische stad Moermansk heeft besloten het voorarrest van 22 van de 30 opvarenden van het Greenpeaceschip Arctic Sunrise te verlengen. Minister Timmermans van buitenlandse zaken wacht op een officiële aanklacht tegen Greenpeace om stappen te ondernemen, maar achter de schermen wordt overleg gevoerd met de Russen.

Meer en actuele info: www.greenpeace.nl/

Solidariteitsactie Greenpeace bij Russische ambassade. Foto door Roel Wijnants, op Flickr

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

7 gedachten over “Protestactie Greenpeace”

 1. Roel.
  Blij dat je er aandacht aan besteed. Ik liep al een paar dagen rond met het plan om er hier iets over te zeggen. Als het waar is dat dat booreiland in internationale wateren ligt, dan is Putin een zeerover. Als het booreiland niet in internationale wateren ligt, dan zijn de actievoerders van Greenpeace sukkels. Volgens mij is het al over het randje dat ze dat booreiland beklommen hebben.
  In alle gevallen mag de Nederlandse regering wel wat meer van zich laten horen.

 2. Het lijkt me goed om aan te geven dat dit niet een solidariteitsactie is van een actievoerder van Greenpeace, maar onderdeel van een marathonactie van mensen die elkaar afwisselen.
  Greenpeace heeft zelf al in zijn communicatie aangegeven dat ze in internationale wateren geenterd zijn door de Russen. Wellicht dat Buitenlandse Zaken er iemand op heeft zitten, maar Nederland zal vast ook bang zijn voor de oliebelangen van Shell in Rusland als het om het poolgebied gaat. Onze regeringsleiders hebben zich niet voor niets jarenlang voor het karretje van Shell laten spannen.

  1. Je artikel suggereert dat dit een eenmansactie betreft, terwijl de activist hier iemand is die onderdeel uitmaakt van een groter geheel.

 3. Overigens is het beklimmen van een in internationale wateren liggend booreiland door Greenpeace vrijwilligers volgens mij ook een daad van zeeroverij…..wat doet de Nederlandse marine in de Rode Zee? Zeerovers uit hun bootjes sleuren en bootjes laten zinken…..vanuit die optiek kan je de Russen dit dan ook eigenlijk weer niet verwijten….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: