IJspaleis

IJspaleis_MG_6163

Met een foto van het IJspaleis maar eens een beetje verkoeling bieden deze warme juli dag. Jawel bijna een officiele hittegolf….Niet veel mensen zullen weten dat de Gemeente Den Haag jarenlang erfpacht heeft moeten betalen voor het deel van het pand dat op de zuiltjes rust…onder dezelfde condities die de Gemeente erfpachters zo graag oplegt in sommige delen van de stad….Nu is het nog een beetje statig zo zonder Krankjorem Spuiforum, maar dit was natuurlijk net zo’n megalomaan project als het beoogde Spuiforum nu.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

6 gedachten over “IJspaleis”

  1. Zeker weten , echter in deze nieuwe soap is de naam Duyvestein vervangen door Norder . Overigens beide PvdA …. toeval ?

    1. Ijspales Megalomaan? Vind ik niet, wel groot, maar dit kan best functioneel zijn. Wat vooral voor mij telt, is dat het architectonisch geslaagd is. Beter nog, had er vrije ruimte om het gebouw moeten zijn, opdat het er beter uit komt (heb voorbeelden gezien van gebouwen van zelfde architect in Amerika, omgeven door ‘ graspark’).

  2. Alles wijst er op dat het Spuiforum er wel gaat komen. Ik las gisteren (op de website van de Haagse Stadspartij) dat Norder de bouwvergunning voor het tijdelijk theater op het voormalige Norfolkterrein heeft aangevraagd. Die gaat dus gewoon door ondanks zijn belofte eventjes terughoudend te zijn en te wachten op de uitslag van het onderzoek naar het alternatief.
    De vergelijking met het IJspaleis bewijst wel dat een aanvankelijk megalomaan bouwproject na verloop van tijd door de meeste Hagenaars bewonderd wordt. Wie is er niet trots op ons mooie witte IJspaleis? Zo zal het waarschijnlijk ook gaan met het Krankjorum Spuiforum. Misschien lopen we daar later ook massaal mee weg.
    Ik ben niet van plan om als een moderne Don Quichotte tegen windmolens te blijven vechten, er zijn ergere dingen om me druk over te maken.

    1. Wat mij meevalt van het IJspaleis is dat het na al die jaren nog zo wit is, maar trots erop? Nee niet bijzonder en we werden er zelfs een Artikel 12 Gemeente door. Overigens een eerder ontwerp van Berlage voor het Gemeentemuseum was ook megalomaan en kreeg veel burgerprotest. Toen luisterden de vroede vaderen nog wel naar het gepeupel. Actie is denk ik daarom nooit verkeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: