De betonreliëfs van Pierre van Soest

Al fietsend door de Binckhorst zag ik grote betonreliëfs op de kade staan Ik maakte wat foto’s en ging later via het www op onderzoek. Het ging om betonreliëfs van Pierre van Soest, afkomstig van Jeugdgebouw ‘De Albatros’ in Amsterdam-Noord, dat in 2001 werd gesloopt.

De albatros was een ontwerp van ir. Frank van Klingeren De betonreliëfs stonden ± 20 jaar opgeslagen niemand wist wat er mee ging gebeuren.
De jeugdherberg in Loosduinen-Den Haag ook een ontwerp van ir. Frank van Klingeren, zou na demontage herbouwd worden (2011) in het Melis Stoke Park in Den Haag-Zuidwest. Het plan is nooit uitgevoerd maar de gedemonteerde jeugdherberg bleef maar opgeslagen staan. De bureau’s Studio Leon Thier architecten en HVE architecten gaan de jeugdherberg opnieuw nieuw leven inblazen als deel van het Van Klingeren Paviljoen in de Binckhorst.

Tot die tijd blijven de betonreliëfs nog even op de kade staan: tenslotte stond het ±20 jaar in Amsterdam te verpieteren dus die paar jaar kunnen er nog wel bij. Omdat de betonreliëfs (6 x 4 x 1 meter) achter elkaar staan, was het niet mogelijk de drie apart vast te leggen, om ze in volle omvang te kunnen zien, moeten we nog even geduld hebben.

Infobron Stroom Den Haag

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: