Black Maandag

Vandaag is het Black Maandag. Zo gedoopt volgens mij door de Horeca die vandaag gaat demonstreren tegen de corona maatregelen. Voor een deel vind ik dat ze helemaal gelijk hebben. Restaurants sluiten? Naar mijn mening onzin, Juist restaurants hadden het naar mijn idee prima voor elkaar. Cafés wat minder, met name door de indruk die dat café aan het Plein gaf toen de Horeca weer werdtgesloten. Op het laatste moment een laatste ronde voor een stel sukkels dat geen afstand wist te houden. Tja dan verziek je het wel voor een hele beroepsgroep….”Ik wil zuipen”…..”Moet kunnen”. Net zoals een Ferd Grapperhaus, ook een sukkel van het ergste soort, die zo nodig voor de tweede keer moest trouwen…Ik gun die man dat ie getrouwd door het leven gaat, maar niet dat ie een feestje houdt waar de door hemzelf opgelegde regels met voeten getreden worden. Familieleden van mij hadden hun bruiloft afgelopen zomer gepland en hebben die gewoon een jaar uitgesteld vanwege de corona. Als zij dat kunnen, waarom kan een Grapperhaus dat dan niet?

De droopy mes en vork zijn te vinden aan de gevel van Kunsfort Vijfhuizen. Het is het logo van het restaurant daar dat geheel toepasselijk ’t Fortrestaurant heet.

Kunstfort Vijfhuizen is met de museumjaarkaart best een bezoekje waard en ook hun rondleidingen zijn de moeite waard. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam die op de Wereld Erfgoed lijst staat.

Voor mij toepasselijk een treurig logo bij een treurige staat waarin de Horeca zich bevindt. In Nederland.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

3 gedachten over “Black Maandag”

  1. Ja. De meeste besmettingen vinden thuis plaats. En wat is het devies? Thuis blijven!
    Dat wordt dus thuis ontvangen, terwijl het veel beter zou zijn mekaar in de horeca te treffen.
    Eventueel zelfs buiten.
    Dan loop je langs de Scheveningse boulevard, waar de horeca probeert glüwein en andere drank en eten te slijten en als je dan op een van de banken gaat zitten om dat te nuttigen, kan de ondernemer van een boa constrictor een prent van 4.500 euro verwachten. Dat is echt absurd! Zitten op twee meter afstand van mekaar kan toch helemaal geen kwaad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: