R.I.P. Elise Leijten

Ik leerde Pi Nocchio oftewel Elise Leijten in 2014 kennen. Ik ging als blogger bij Haagspraak kijken of ik een persaccreditatie kon krijgen voor de NSS oftewel de Nucleair Security Summit in het WorldForum hier in den Haag. Daar zat ze niet ver van de tent waar de accreditatie plaats vond. (Het lukte mij en hier, hier, hier en hier heb ik er wat over gepost).Als ik nu de foto’s terug kijk, denk ik dat ze met mijn camera zat te flirten.Roel kende haar beter en legde dat ook in zijn commentaar op een van mijn posten uit. Volgens Roel noemde ze zichzelf ook wel K Pitalist.

Van het ANP zijn de volgende fraaie foto’s:
Er zijn meer mensen die aan dit blog meewerken of er commentaar op geven die Elise beter kenden dan ik. Ik hoop dat zij hieronder ons nog wat leerzaams over haar kunnen vertellen. Omdat Elise altijd alleen optrad, had ze nooit een vergunning nodig en kon ze dicht bij de bobo’s komen…

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

5 gedachten over “R.I.P. Elise Leijten”

 1. Ik heb Elise vaak meegemaakt en zo af en toe spraken we elkaar als er tijd voor was Ze had gewoon een baan en ze nam vrij als ze vond dat er geprotesteerd moest worden. Ze werd soms afgeschilderd als beroeps protester maar insiders wisten beter. Ze wist waar ze over sprak en via haar alter ego K.Pitalist
  wist ze met een kwinkslag menig politicus het zweet op het voorhoofd te krijgen. Vaak was haar vriend Rob ook bij menige demonstratie actief. De door de PSP ingestelde Kees Koning Vredesprijs is jaren geleden uitgereikt aan Elise Leijten.
  Kort na het maken van deze twee foto’s werden Rob en Elise met harde drang uit het atrium gewerkt omdat ze het feestje terecht verstoorden
  Den Haag, Stad van Aankomst.
  Den Haag, Stad van Aankomst.

  Co Verdaas
  Elise Leijten
  Elise protesteert tegen kernwapens in Volkel
  lees hoe ze op Bevrijdingsdag van het terrein werd verwijdert
  Water en vrijheid
  Ik dank Elise voor het wakker schudden van de zwijgende medemens. en wens de familie veel sterkte.
  Ps berichtje voor God ,als ze boven aanbelt wel gelijk thee aanbieden ze heeft het verdient.

 2. Ik kende Elise vooral van de acties van ongedocumenteerde asielziekers in 2012-2013. Er is eea iver geschreven op Haagspraak toen.
  Dhr. K. Pitalist heeft, onder deze naam, ook wel eens ingesproken bij de gemeenteraad. Zo was ik erbij toen K.Pitalist zich in een satirisch stuk uitsprak voor de sloop van De Vloek.
  Ze was wel bijzonder als activist. De meesten die erg gedreven zijn raken hun gevoel voor humor kwijt. Zij zette het in. Iemand die we gaan missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: