Blaf-Mercedessen op de NSS

Polizei DSC00313

Huh-DSC00313

Blaf Mercedes DSC00318a

Blaf-Mercedessen op de NSS

Bij inspectie van het gebied waar het NSS gaat plaatsvinden zag ik een persoon met Polizei op zijn rug rondwandelen. Ik maakte een fotootje van de persoon door een spleet in het meer dan manshoge hek. “Wat is dat nu weer?” dacht ik en ging verder op onderzoek uit en kwam zo uit bij de Blaf Mercedessen, waaruit bleek dat er meerdere honden met baasjes van de Duitse Polizei zijn ingeleend.

Blaf Mercedessen? Hoe kom je nu weer aan die term? Dat komt van heel vroeger: Voor een van mijn eerste baantjes – medio 70er jaren – zat ik in een torentje in het Villapark in Rotterdam. “Op sjiek” zul je denken. Niets is minder waar. Als jongste bediende was ik op de derde verdieping gezet en toevallig was het enige kamertje daar in een torentje gelegen. Het torentje is er nog hoor. Het voordeel was dat het de enige verdieping was die niet onder tegen de A20 aankeek. Ik keek als enige in het pand op de A20. Aan de overzijde van de Straatweg waar het Villapark aan grensde was een sigaretten/kranten winkeltje waar ook een paar stoeltjes in pasten en waar we dagelijks aan het eind van de dag met de uitbater even de dag doornamen. Fred, de uitbater was tevens eigenaar van twee vervaarlijk uitziende honden. Een bouvier en een Duitse herder. Zij bewaakten natuurlijk om de beurt de winkel. De beesten waren goed getraind. Fred had ook allerlei contacten in de hondentrainings wereld. Ik ging wel eens kijken. Ze hadden een honk in het Kralingse Bos. Vast onderdeel van de hondentraining was de honden iemand te laten aanhouden. Daarvoor trainden ze op een Pakman. (pacman bestond nog niet hoor) De pakman was de man die gepakt moest worden, maar die ook in een pak pak gehesen moest worden om niet door de aanstormende honden verscheurd te worden. Het was ongeveer 40 kg aan leren bescherming. Als een hond er in slaagde je omver te lopen, dan kon je niet zelf meer overeind komen. Zo zwaar en zo stijf was het pak van de pakman.

Als Fred politie agenten aankondigde die hij kende van de training – die ook wel eens de winkel aandeden om de dag of de week door te nemen, dan deed hij dat steevast met “Daar is de Blaf-Daf”. Dat klopte toen ook, want ze reden echt met hun politie honden in een Daf bestelautootje.

Ik moest aan Fred’s “Blaf-Daf” denken toen ik constateerde dat Den Haag er nu helemaal in geslaagd is de herinneringen aan de Atlantik Wall compleet te maken met het inlenen van Blaf Mercedessen……. Smakeloos dat dat zo met Polizei op de rug hier in het wild rondlopen. Ik weet niet beter dan dat het betrokken gebied gewoon Nederlands grondgebied is, maar ik heb inmiddels een perskaart en ga dat straks eens verder onderzoeken.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

7 gedachten over “Blaf-Mercedessen op de NSS”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: