Pieter is terug

Dutch skipper Pieter Heerema (R), placed 17th in the Vendee Globe around-the-world solo sailing race, waves a Dutch (Kaag) flag as he celebrates aboard his Imoca 60 monohull “No Way Back” on March 3, 2017 as he arrives in Les Sables-d’Olonne, western France. / AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD

Pieter Heerema, de eigenaar van Heerema Offshore en ergens op de Quote 500 lijst heeft de langste solo zeilrace, de Vendee Globe voltooid als 17nde overal. Hij is 65 jaar oud. Hij heeft deze onderneming zelf gefinancierd. Dat gaf hem ook de mogelijkheid om zonder meel in de mond de leveranciers die voor zijn boot en uitrusting verantwoordelijk waren voor Private Equity Klootzakken uit te maken (Daar is geen woord Haags bij): Hij heeft bij voorbeeld een aantal weken zelf zijn boot moeten sturen omdat de stuurautomaat beneden par was.

Ik had geen idee wat voor boot ik had gekocht. Ik wist niets over foils, over masten met verschillende hoeken. Maar ik besloot er voor te gaan. Dit is de meest agressieve en fysieke boot die ik ooit heb gehad. Ik moest kniebeschermers dragen omdat ik door de boot moest kruipen. En als je niet constant oplette ging ‘ie binnen een paar seconden zijn eigen gang.’

De moeite waard is het Frans Engels en soms Nederlands Soundcloud interview dat je via Quote (betaald via Blendle) en onbetaald via de Vendee Globe site kunt beluisteren.

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: