Diplomatieke Arrogantie

tas
Tijdens het wandelen kwam ik op de Plaats bij de gevangenpoort. Ik zag wat auto’s op de stoep en dacht “daar heb je ze weer de diplomatieke bobo dames die het verdommen om een meter meer te lopen dan de gewone burger tijdens het shoppen”.
Dichterbij gekomen zag ik de dame tasjes afgeven aan de chauffeur die de achterklep opende en ze opborg.
dsc04719
Intussen had ik al wat foto’s gemaakt. Twee leden van het handhavingsteam kwamen aanlopen en sommeerden de chauffeurs om een keus te maken tussen de auto verwijderen anders zouden ze een bekeuring krijgen. De chauffeurs kennen het klappen van de zweep en kozen er voor om te blijven staan want stel je voor dat mevrouw hotemetoot 5 stappen verder moet lopen dan ze gewend is. De handhavers gingen gewoon door met het uitschrijven van de bekeuring en stopte die onder de ruitenwisser. De chauffeurs verblikten of verbloosden niet. Zij kennen de einduitslag. De voorkeursbehandeling wekte veel wrevel op bij mensen die voorbij liepen en zagen wat er gebeurde.
dsc04717

dsc04723

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

6 gedachten over “Diplomatieke Arrogantie”

  1. Eduard toch.

   Die boete wordt toch nooit betaald, omdat diplomaten en hun auto’s onschenbaar zijn. Dat moet je als Hagenaar toch weten.

   Die handhavers zijn of heel dom en weten dat niet, of heel slim en houden de omstanders in de waan dat de auto’s boetes krijgen.

   Nota Bene: De handhavers rijden tegenwoordig alleen nog maar rond in auto’s met dashboardcamera’s en je krijgt de naheffingsaanslag of bekeuring in de bus. Je bent je net als met te hard rijden al niet meer bewust wat je deed…geen bonnetjes meer achter de ruitenwisser.

   Zie ook: https://haagspraak.nl/2013/09/28/%d0%bc%d1%83%d0%b4%d0%b0%d0%ba-kllootzzak-asociale-diplomaten/

   Gewoon poppenkast wat die handhavers dus aan het doen zijn.

   1. Ik heb met een van de handhavers na het uitschrijven gesproken . en hij was op de hoogte van het niet betalen van de bekeuring ,hij vond het zijn taak om te bekeuren uit rechtvaardigheidsgevoel. Wat ze op kantoor er mee doen was niet zijn taak en verantwoording
    Omstanders wisten en weten intussen dat CD auto’s een voorkeursbehandeling krijgen en de bekeuring nooit betaald wordt en lieten dat blijken. een taxi die er ook bij stond was wel verstandig en vertrok zonder een bekeuring te krijgen . die kans werd ook aan de CD gegeven

 1. Buitenlandse diplomaten die hier verkeersovertredingen begaan, krijgen geen verkeersboete meer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken had juist eerder ingezet op een hardere aanpak van diplomaten die hun boetes niet betaalden.

  Het Gerechtshof in Arnhem-Leeuwarden heeft in hoger beroep geoordeeld dat buitenlandse diplomaten geen boetes kunnen worden opgelegd omdat het in strijd is met het Verdrag van Wenen. Het Openbaar Ministerie besloot daarop geen verkeersboetes meer op te leggen aan personen of organisaties die diplomatieke immuniteit genieten.

  Volgens ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) dinsdag in een brief aan de Kamer is hiermee ,,een uiterst complexe situatie” ontstaan. Er wordt nu gekeken of diplomaten een ‘notificatie’ kan worden gestuurd dat zij de wet hebben overtreden.

  In 2013 ontstond opschudding toen bleek dat buitenlandse diplomaten op grote schaal hun boetes niet betaalden. Toenmalig minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) besloot daarop maatregelen te nemen tegen diplomaten die de Nederlandse wet en regels niet respecteerden.
  Bron ANP-Autoweekhttp://www.autoweek.nl/nieuws/geen-verkeersboete-meer-voor-diplomaten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: