Het Stelletje

bas-bogers-het-stelletje
Het Stelletje by Bas Bogers

Van de redactie:

Bas is al sinds jaar en dag hier als Auteur aangemeld. Ik denk dat hij zelf al niet meer weet wat zijn paswoord is. Hij heeft weinig tijd voor bloggen, maar hij maakt zulke prachtige verstilde straatfoto’s, die hij wel op Flickr en Facebook publiceert maar die eigenlijk aan de vergetelheid van Flickr en FB onttrokken moeten worden door een echt blog…

Dus ik neem nu de vrijheid (na zijn toestemming daarvoor gevraagd te hebben – hm een aantal maanden geleden alweer) om een en ander onder zijn eigen naam te publiceren van tijd tot tijd…..

wg

Happy Hotelier

6 gedachten over “Het Stelletje”

 1. Persoonlijk vind ik Haagspraak geen verlengstuk van flickr of Facebook moet worden. Er staan diverse fotografen klaar in de startblokken om hun dagelijks portie foto’s ook hier voor het voetlicht te brengen. Dat onderwerp is in het verleden ook al eens besproken. Een blog schrijven dat met een foto wordt ondersteund vind ik prima. maar vind een uitbreiding om je foto’s aan de man te brengen op een fotosite prima op z’n plaats is of neem deel aan het grote aanbod aan wedstrijden. Ik zie de foto op flickr facebook en twitter. Vooralsnog heb ik niet de behoefte om voor de vierde keer de foto ook hier weer terug te zien, tenzij er een achtergrondverhaal aan vooraf gaat. Haagspraak is democratisch dus als de meerderheid dit wel wil, dan doe ik mee. Denk dat het aanbod aan foto’ s zal toenemen en tekst op de tweede plaats komt.

  1. Ha Roel,
   Dank voor je uitgebreide reactie. Mijn idee is wat meer reuring in de tent en als dat dan niet met tekst kan, dan met sprekende foto’s. Het liefst minimaal een post per dag om de aandacht vast te houden en om de volgers bij de les te houden. Het zou prachtig zijn als er meer fotografen in de startblokken staan. Ik ken ze niet. Noem ze mij, En Ik meen het Flickr heeft een betrekkelijk kleine kijker kring net als Facebook en Twitter en het zakt heel snel weg. Met een pakkende titel kun je een mooie foto (en jij maakt er vele) hier toch beter en langer terugvinden….Ik heb er zelfs wel eens aan gedacht alle foto’s uit onze eigen flickrgroep hier te incorporeren. Maar zoals zoveel dingen democratisch beslist worden leg ook ik me bij de meerderheid neer hoor.

 2. Ik ben het gedeeltelijk wel met Roel eens, gezien vanuit zijn standpunt. Als hij zijn foto al heeft geplaatst en diezelfde foto hier weer ziet … dat kun je vanuit zíjn standpunt wel zeggen. Maar ik antwoord nu voor mijzelf en dan ben ik het met Guido eens. Op de OK hoor ik vaak spreken over onderwerpen die anderen op FB, Flickr of andere media terwijl HAAGSPRAAK er als een weesje bijligt.

 3. Ik denk niet dat mensen-kijkers die de foto op flickr facebook instagram twitter hebben gezien en eventueel een like of commentaar hebben geplaatst denken .
  laat ik hem op Haagspraak ook maar eens bekijken. anders dan het bekende incest groepje.
  Ik maak foto’s met voor 99.9% Haagse onderwerpen heb een grote verzameling met soms mooie en/of leuke onderwerpen dus ik plaats wel . Roept u maar!!

 4. Een blog is toch in eerste instantie een medium om (Haags) nieuws en/of verhalen te vertellen. Natuurlijk horen daar ook illustratieve foto’s bij. Ik zie hier ook regelmatig een fotoreportage voorbij komen om een bepaalde gebeurtenis te verslaan. Daar hoeft dan niet zoveel tekst bij. Haagspraak moet geen verlengstuk van flickr worden. Ben het in dit opzicht helemaal met Roel eens.
  Maar aan de andere kant vind ik de foto’s van Bas al zo verhalend dat teksten hier overbodig zijn. Iedereen kan zo zijn eigen verhaal er bij bedenken. Ik heb er geen problemen mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: