Tweedeling in de Opûh Koffie

Vorige week las ik een verontrustend bericht in de Facebookgroep van de Opûh Koffie, die al anderhalf jaar in Café Van Beek werd gehouden: onder de leiding van de oprchter Marco Raaphorst besloot een groep opstandige koffiedrinkers een nieuw café uit te proberen: Café De Bieb. Uiteraard zag ik dit niet zitten. Ik probeerde dan ook om Marco tot de orde te roepen. Zijn antwoord, “Koest!” heb ik verder genegeerd.

opuh koffie door anne van dalen
Tekening: Anne van Dalen

Gelukkig toog de harde kern van de koffiedrinkers, waaronder de subgroep die al enige tijd bekend staat als ‘Opûh Sigaar’ of ‘Opûh Oude Jenever’ de afgelopen woensdag alsnog naar Van Beek. Enkele afvalligen, waaronder oprichter Marco, koffiehater Bob en Interniek bezochten Café De Bieb, alwaar zij agressief de promotie van hun evenement ter hand namen.

Één van de vragen die de afsplitsing opriep was: hoe moeten beide versies van dit in tweeën gedeelde wekelijkse evenement nu gaan heten? Ik vroeg het aan de deelnemers en dit kwam eruit:
Bob: “Nou van een in elk geval Opuh Koffie lijkt me
Gio: “Bij de Bieb heet voortaan Opuh Boek”
Casper: Wat een ongein, kan tog allebei Opuh koffie heten (hebbie een opuh hagt ofso?)
Roel hoorde ik nog zeggen dat de groep die zich bij Marco Raaphorst bevond zich voortaan ‘Opûh Koffie’ zou noemen en de andere groep ‘Bakkie Zonder Naam’.

Ik ben benieuwd hoe het morgûh zal gaan. In ieder geval zal ik mijn naam niet veranderen in Tommy de Bieb…

Woef!

Auteur: Tommy van Beek

Columnist with a bite!

8 gedachten over “Tweedeling in de Opûh Koffie”

    1. Nee hoor Opa Buiswater, ook één insider ziet het probleem niet. Het was weer gezellig bij Van Beek. Volgende week De Bieb? Opûh Boek? Wie zal het zeggen …

  1. Na een afsplitsing in de politiek nu ook een afsplitsing bij de koffie leuters 🙂
    ik sluit af met Urbi et orbi

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.