Le Tour de Tommy: Bourg de Péage – Gap

Parijs is nog ver. Zeker als je Tommy heet: met zijn korte pootjes kan onze columnist niet bij de trappers. Sturen kan hij ook niet. Blaffen wel.

Het is erg warm deze dagen in de Tour. Voor een hondje is dit vervelend. Ik heb veel water nodig. Gelukkig zijn er overal lieve, bierdrinkende hondenliefhebbers langs het parcours te vinden die wel een bakje voor me neer willen zetten. Voor de wielrenners betekent dit ook afzien. De rugwind zal ook deze etappe weer voor een snelle koers zorgen.

De 16e etappe van deze Tour finisht in Gap,wat een hondvriendelijke plaats blijkt te zijn. Zo kwam ik in Gap (Red: pas op! Product Placement. We vermoeden dat onze reporter wat toegestopt kreeg.) de dame van dit vrolijk gekleurde bedrijfje tegen. Ze gaf me wat hondenspeeltjes mee. Ook blijken er bij navraag hondvriendelijke hotels te zijn. Als Haagspraak nou nog mijn rekening zou betalen…

Gap is ook locatie van heel wat tourdrama in recente jaren. Zo herinnert iedereen zich Joseba Beloki die in de afdaling van de Col de Mense viel en Armstrong die een excursie door een weiland maakte alvorens weer aan te sluiten bij de groep favorieten. De laatste keer dat de Tour Gap aandeed viel Contador, in een poging Froome kwijt te raken. Reken ook nu op een spectaculaire afdaling van de Col de Mense. Ik zou Valverde en Nibali in de gaten houden.

Woef.

Auteur: Tommy van Beek

Columnist with a bite!

Eén gedachte over “Le Tour de Tommy: Bourg de Péage – Gap”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: