Le Tour de Tommy: Mende – Valence

Parijs is nog ver. Zeker als je Tommy heet: met zijn korte pootjes kan onze columnist niet bij de trappers. Sturen kan hij ook niet. Blaffen wel.

Valence gaat denk ik de laatste kans worden voor de sprinters, voor deze Tour de Alpen in gaat. Als ze willen winnen moeten ze dan wel een heuvelachtig parcours zien te overleven. Na de laatste col, de tweede categorie Escrinet, hebben ze echter 70 kilometer tot de finish die enkel uit afdaling en vlak terrein bestaan.

Profiel van etappe 15, bron: steephill.tv

Er zijn wel een aantal taaie sprinters in dit peloton aanwezig die nog ambitie hebben om een rit te winnen, vooral omdat voor hen de volgende kans in Parijs ligt. Denk aan Sagan, die inmiddels al vijf keer tweede werd in een etappe in deze editie van de Tour, en aan een man als Degenkolb, die de enigszins oplopende finale van deze rit ook wel zal zien zitten. Edvald Boasson-Hagen is iemand die ik een paar jaar geleden had opgetekend voor een rit als deze. Maar het nog altijd jonge Noorse supertalent zal naar mijn mening toch opnieuw moeten leren fietsen.

Woef.

Auteur: Tommy van Beek

Columnist with a bite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: