Le Tour de Tommy: Pau – Vallée de Saint-Savin

Parijs is nog ver. Zeker als je Tommy heet: met zijn korte pootjes kan onze columnist niet bij de trappers. Sturen kan hij ook niet. Blaffen wel.

Deze editie van Le Tour de Tommy is anders dan u gewend bent: onze wielerverslaggever is namelijk zoek. Gisteren in de namiddag ontvingen wij een telefoontje van de Franse politie. Een medewerkster van de dierenbescherming zou na herhaaldelijke telefoontjes van een persoon aangifte hebben gedaan. Bij een politieinval op het adres waar de, naar eigen zeggen, vastgebonden man zich zou bevinden werd alleen een hondje aangetroffen. Het hondje zou overgebracht zijn naar een pension in Pau.
Omdat de redactie van Haagspraak nog geen tijd heeft gehad om de Franse dierenasiels af te bellen, is onze verslaggever nog altijd niet terecht. Voor vandaag volstaan wij met de tekst van een briefje dat de politie van Pau ons overhandigde:

“De etappe van vandaag gaat, na een lange aanloop, over twee klassieke Tourcols: de Aspin en de Tourmalet, met een finish omhoog in Cauterets. De Aspin is als beklimming een leuk voorafje voor de Tourmalet, een gevreesd monster, dat vandaag weliswaar vanaf de ‘makkelijke’ zijde wordt beklommen, maar ook dat zal een peloton doen versplinteren. De slotklim is niet bijzonder lang, maar kent wel een aantal verraderlijke punten.

Na het slagveld dat de Sky Train van Froome gisteren aanrichtte mag je verwachten dat iedereen zijn wonden likt. Een aantal favorieten die nu ver teruggevallen zijn zullen misschien ineens ambities voor het bergklassement krijgen. anderen zullen hun kansen afwachten voor ritten later in de Tour. Reken op een groep avonturiers die lang in de aanval zal zijn en het tot de finish volhoudt. Misschien dat Rodriquez weer eens een kans aangrijpt, of dat bekende Franse figuren als Voeckler en Rolland hier mogelijkheden zien.”

Auteur: Tommy van Beek

Columnist with a bite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: