Vrijdag 11 juli 2014 werd de Srebrenica herdenking gehouden. Op deze dag worden de ruim achtduizend slachtoffers herdacht, die in Srebrenica zijn vermoord.
Voorafgaande aan de herdenking vond de Mira mars plaats. ,Dit jaar koos men Wassenaar als startpositie: De afstand naar het Plein bedroeg elf kilometer. Eenmaal aangekomen bij het Plein en na een rondje eromheen, kon de plechtigheid beginnen. Dit jaar werden ook de 175 personen herdacht, die onlangs zijn geïdentificeerd en op 11 juli zijn herbegraven. Hun namen werden voorgelezen op het Plein. Opvallend was de afwezigheid van parlementariërs. Op Ahmed Marcouch na, waren zij onzichtbaar.
De plechtigheid werd door veel familie, nabestaanden en belangstellenden gevolgd. Ook de jeugd was ruim vertegenwoordigt. Zij nemen straks de fakkel over van de ouderen. Terwijl de namen van de doden werden voorgelezen, schoten sommige mensen vol en werd hier en daar een troostende schouder of arm aangeboden. Een imam hield een korte toespraak gevolgd door een gebed en daarna werd er stilte in acht genomen.
Aan het eind van de herdenking werden er witte ballonnen uitgedeeld. Aan de ballonnen zaten kaartjes met de namen van de slachtoffers. Na een teken werden de ballonnen losgelaten en vlogen over Den Haag naar verre oorden.


Meer foto’s van de herdenking op Facebook.
Mooi Roel deze aandacht die je eigenlijk verder nauwelijks in de media tegen kwam.
Normaal rollen de fotografen over elkaar heen maar bij dit soort herdenkingen is het stil ,
de politiek laat het helemaal afweten dus hulde voor Ahmed Marcouc die wel aanwezig was als kamerlid. En Bert Bakker voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Srebrenica.
er was bij de herdenking een freelance fotograaf die prachtige foto’s maakte voor het anp, zag ik later in de online beeldbank. niets daarvan is door de media gebruikt. de media laten zich volledig leiden door het anti-moslim sentiment in nederland, waardoor ze zelfs niet meer respectvol of neutraal verslag willen doen over alles wat met leed van moslims te maken heeft.
ik was gisteren bij het protest voor palestina, een van de grootste demonstraties die ik zelf in den haag heb meegemaakt. er was een handjevol fotojournalisten, dat in een hoekje van het spuiplein verveeld stond te wachten op “rottigheid”. geen belangstelling voor een onbevooroordeeld verslag, ongetwijfeld zo geïnstrueerd door hun opdrachtgevers. toen een van hen tussen duizenden mensen één klein bordje met “zionism = nazism” (door de organisatie alert gesignaleerd en meteen verwijderd) ontdekte, maakte hij snel een foto, en voilà, het nieuwsitem van de dag was gemaakt.
het is een van de redenen waarom ik geen nederlandse nieuwsmedia meer volg. alles wordt gemanipuleerd.
Helaas maar waar, sensatie verkoopt.