Opgedoken in Leidschendam: een brandkast

Woensdagmiddag 25 juni werd de rustige Valkhof in Leidschendam om een uur of vier ’s middags opgeschrikt door een tweetal duikers van de brandweer. Begeleid door de wijkagent zochten zij hier in de sloot naar een brandkast. Terwijl de duikers het groene gevaarte, ontdekt door een oplettende voorbijganger borgen, vroegen wij de agent naar de toedracht. Hij gaf aan dat er bij hem geen vermiste of gestolen kluizen bekend waren. Wel was de gevonden stalen brandkast alweer de tweede of derde die deze week werd gevonden.

Terwijl een klein groepje omstanders zich langzaam weer verspreidde om thuis hun komkommernieuwtje van deze zomerse dag te kunnen vertellen, bleven drie meisjes onaangedaan door de geschiedenis: op nog geen drie meter van de duikers waren zij de gehele tijd onverstoorbaar aan het spelen in hun rubberbootje.

Edwin IJsman

Auteur: edwin ijsman

Idealist met een kwinkslag | Schrijft | Fotografeert | Ontwerpt | Onderzoekt | Voorliefde voor nutteloze dingen | Twitter: @edwinijsman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: