Puttertje terug in Den Haag

Goldfinch

Het Puttertje, geschilderd door Carel Fabritius in 1654, is een van de topstukken van het Mauritshuis en is twee jaar op wereld toernee geweest, samen met het Meisje met de Paarlen Oorring van Vermeer.

Morgen heropent Koning Willem Alexander het Mauritshuis na de intensieve verbouwing. Morgenavond na de heropening is het Mauritshuis gratis toegankelijk voor belangstellenden tussen 20.00 uur en middernacht. Dan kan het publiek weer genieten van het Puttertje, oftewel de Goldfinch (Goudvink?) Het schilderij is zo klein dat je er gemakkelijk aan voorbij loopt. Dat is ook het geval met de Mona Lisa. Goed opletten dus.

Door Happy Hotelier

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: