Wijk van 1000 kleuren

Een moment van geluk. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Maandag 17-3-2014 was weer het jaarlijks Holi feest in het Wijkpark Transvaal. Het feest, georganiseerd door Stichting Holi Samen, werd dit jaar voor de 10e keer gehouden in het wijkpark. Holi is een Hindoeïstisch feest, dat door Hindoestanen overal ter wereld rond maart gevierd wordt. Het feest is een combinatie van een nieuwjaarsfeest en een lentefeest en de overwinning van het goede op het kwade.

Tijdens Holi besprenkelen mensen elkaar met gekleurde poeders en soms met geurend gekleurd water. Het is vooral een vrolijk feest, er wordt gedanst, gezongen en iedereen is blij. Leuk is het om te zien hoe sommige niet-Hindoestanen reageren als zij met poeder bestrooid worden. Na de eerste bestrooiing is het ijs gebroken en aan het eind van de middag zijn het veelkleurige mensen geworden.

Er wordt met wagens een korte rit door de wijk gemaakt, de stoet mensen, die hen volgt zingen en strooien zeer uitbundig. De groep Hindoestanen in Nederland bedraagt ± 17.0000. In Den Haag is de grootste groep Hindoestanen gevestigd, volgens schattingen zijn dat er 45.000, waarvan een groot gedeelte in de wijk Transvaal.

Stad van 1000 kleuren. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Holi Samen. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Kleurrijke dame. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Holi Phagwa, Den Haag, Transvaal. Foto door Roel Wijnants, op Flickr.

Nog meer foto’s: Op Facebook.

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

2 gedachten over “Wijk van 1000 kleuren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: