Mensenhaar als broodverbeteraar?

Brood, daar zit wat in!

- HAGAZINE -

Dat kan toch niet waar zijn? Toch is het zo! Niemand kan uit het eindproduct onderscheiden of de L-cysteïne in ons brood van mensenhaar of van eendenveer is gemaakt. De Keuringsdienst van Waarde duikt in de mistige wereld van het E-nummer 920 of wel L-cysteïne. 

De bereidingstijd van brood kan door toevoeging van L-cysteïne worden verkort. De deegmixers in broodfabrieken draaien vandaag de dag dusdanig hoge toeren, dat deze de soepelheid van het brooddeeg stukslaan. L-cysteïne voorkomt dit. De stof zit onder meer in eendenveer en mensenhaar. 

20140213-121738.jpg

in L-cysteïne is niet te herleiden waarvan het gemaakt is

Volgens de Europese Commissie is het gebruik van L-cysteïne gemaakt van mensenhaar bij het bakken van brood niet toegestaan. Mensenhaar is goedkoper dan eendenveer, er zit meer L-cysteïne in en het is er makkelijker uit te halen dan uit eendenveer. Wie zegt niet dat wij mensenhaar in ons brood verwerken? Instanties die dit…

View original post 230 woorden meer

Auteur: Interniek 2.0

abnormaal digitaal, gadget man, chroniqueur, futurist, vindt toekomst leuker, Since 1994 online

1 thought on “Mensenhaar als broodverbeteraar?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s