Brood, daar zit wat in!
s t a d s f l i t s e n - digitaal geweten van een stad
De bereidingstijd van brood kan door toevoeging van L-cysteïne worden verkort. De deegmixers in broodfabrieken draaien vandaag de dag dusdanig hoge toeren, dat deze de soepelheid van het brooddeeg stukslaan. L-cysteïne voorkomt dit. De stof zit onder meer in eendenveer en mensenhaar.
in L-cysteïne is niet te herleiden waarvan het gemaakt is
Volgens de Europese Commissie is het gebruik van L-cysteïne gemaakt van mensenhaar bij het bakken van brood niet toegestaan. Mensenhaar is goedkoper dan eendenveer, er zit meer L-cysteïne in en het is er makkelijker uit te halen dan uit eendenveer. Wie zegt niet dat wij mensenhaar in ons brood verwerken? Instanties die dit…
View original post 230 woorden meer
En dan vinden ze het gek dat ik alleen warm eten eet en ontbijt en lunch oversla:-)
Die stoffen moeten toch chemisch te maken zijn lijkt me