Benefietvoorstelling voor Filipijnen deels verboden door Haagse politie

Open brief aan Minister Opstelten en Burgemeester van Aartsen

 

De 24 uurs-benefietvoorstelling voor de Filipijnen wreed verstoord door Haagse politie

 

Zondagmorgen ging ik met een vriend mee om het poëziedeel van de 24 uursmarathon in het Humanity House mee te maken. Direct viel ons op dat er weinig belangstelling was. ’s Nachts was er namelijk een politieinval geweest, reden: een benodigde vergunning voor het nachtelijke deel ontbrak. De uitleg dat het hier om een benefietvoorstelling ging voor de Filipijnen en dat er echt geen overlast kon zijn, aangezien alles plaatsvond in de kelder, mocht niet baten. Gedreigd werd er met een boete, die niet ten gunste van de Filipijnen zou zijn.

Voor mij is het opvallend dat er bij de politie geen meedenkende maar tegendenkende atmosfeer bestaat. Wat eenvoudig om even te bellen met de organisatie dat ze iets vergeten zijn, misschien kan men dat dan meteen in orde maken. Maar nee het dreigen met een boete vanuit een tunnelvisie is makkelijker.

Het begrip boete zet me echter op een idee. Ik weet niet aan wie ik het moet vragen sinds de oprichting van het landelijk korps, aan minister Opstelten of toch nog aan burgemeester Van Aartsen. Heren zou het niet prachtig zijn dat alle boetes opgehaald in de actieweek ten bate van de Filipijnen zijn? Graag hoort het Nederlandse volk uw antwoord.

 

Teun Wolzak

 

Auteur: Teun

Uitgever en redacteur Occupy Den Haag Magazine

2 gedachten over “Benefietvoorstelling voor Filipijnen deels verboden door Haagse politie”

    1. Het is toch duidelijk dat ze na 3 uur ’s nachts, onder dreiging van een boete, niet door zijn gegaan. Het evenement is pas ’s zondagsochtends weer hervat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: