Tripel Karmeliet – Zomer Twaartup

Tripel Karmeliet _MG_6334 by Happy Hotelier

Wat heeft een Twaartup nu met Tripel te maken?

Ik begin daarvoor even bij het eind: tegen de afloop van van de twaartup zei ik tegen Niek: “Zullen we een Karmelietje nemen?” en daar was hij wel voor te vinden. Vervolgens vertelde ik hem dat er een dame is, José, die ook lid is van Haags Bakkie, die heel veel foto’s maakt van allerlei biersoorten. “Nou” zei Niek “dan moet je hiervan natuurlijk even een fotootje maken en die voor José op Flickr zetten” Aldus gedaan en via een foefje in Flickr hiernaartoe geblogged. Resultaat valt tegen want het formaat is een beetje klein. Volgende fotootjes maar weer handmatig opladen:

Twaartup 070 _MG_6302
Heerlijke taartjes bij Lolapalooza
Twaart hart op straat_MG_6303
Heide wilde graag even met het Tw(H)art (op straat) erbij stilstaan dat Karin verhinderd was.

Mannen?

Het zat eigenlijk zo: Vandaag was er een Twaartup. Twaartups zijn bijeenkomsten van hoofdzakelijk dames die elkaar van Twitter kennen, vandaar het samenvoegen van Twitter’s Tweetups en Taart maakt Twaartup. Je moet er maar op komen.

Een van de dames organiseert van tijd tot tijd een twaartup. Dat doen ze bij toerbeurt. Nu is mij uit eigen ervaring bekend dat mannen, dus ook ik, enige schroom hebben om daaraan deel te nemen. Tijdens de doorgaans hoofdzakelijk door mannen bezochte Opuh Koffie van de afgelopen woensdag heb ik het nog even aangestipt dat er een twaartup zou zijn vandaag. “Mij niet gezien” zei er een. “Ïk ga toch niet bij die dames zitten?!” zei een ander. “Ik ga wel, jij ook?” zei Interniek (hij had het al gezien op het lijstje dat ik zou gaan).

“En wat doe je met die ongevraagde filmopnamen?” “Gewoon alleen maar op vertrouwde sites zetten …”

Niek en ik kwamen gezamenlijk aan en er zat al een aantal dames. Enigszins beschroomd schoven we aan. Anders dan bij mannen die gelijk met de deur in huis vallen heerste er bij de dames zelf ook enige schroom voordat ze echt los gingen. “Komt dat nu door de aanwezigheid van ons mannen?” Vroeg ik mij af…kan natuurlijk zijn, maar de dames hebben mij al enige malen verzekerd dat mannen van harte welkom zijn.

Jongste Twaartup 070 bezoekster_MG_6316

Schoenen

De jongste aanwezige merkte onder het genot van een appelsapje op dat er een dame zonder schoenen aan zat. En dat was de dame die op de motor was gekomen (helemaal uit Groningen) en haar motorlaarzen naast haar motor had staan.

Je begrijpt dat ons mannenhart iets sneller ging kloppen toen zij afscheid nam:

Dus beste Haagsprekers: Kom de volgende keer gewoon ook naar de Twaartup.

enne een blogpost ligt gewoon voor het oprapen op straat 😉

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

3 gedachten over “Tripel Karmeliet – Zomer Twaartup”

    1. Ik zag je rijden. Waarom schoof je niet aan? Druk? Een andere passerende heer schoof wel aan en kon gelijk 3 dames oppiken om mee te gaan dineren…

      Nummer is Setting Me Up van het Album Dire Straits van de gelijknamige band.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: