R.I.P. Opperknuffelaar

Opperknuffelaar P1000049
#BLOGPRAAT 070 P1040794AA
Knuffeltje met Opperknuffelaar P1000055

Blogpraat

Ruud Ketelaar heb ik leren kennen als heerlijke eigenwijze en soms dwarse deelnemer aan de twitter praatgroep #blogpraat. Iedere maandag onder de hashtag #blogpraat op twitter te vinden tussen 20.00 uur en 21.00 uur. Blogpraat heeft zelfs een heus eigen blog.

Ik schreef op Hofstijl al over blogpraat, althans over een bezoekje van moeder blogpraat aan onze Opûh Koffie.

Ik ontmoette Ruud voor het eerst tijdens een blogpraat Tweetup in Den Haag (ook daarvan maakte ik een verslagje op Hofstijl) en later in Almere.

Opperknuffelaar?

De twitternaam van de jongedame op de foto met Ruud uit 2012 is @JulIta. Het is een op sociale media redelijk actieve dame die gewoonlijk meer twittert dan blogt. Ze studeerde litteratuurwetenschap in Amsterdam. Later zag ik haar nog eens op het Blogbal.

Ruud was nooit te beroerd iemand te dollen op twitter, zonder aanziens des persoons overigens, want hij zette net zo makkelijk zijn baas bij de belastingdienst op twitter te kijk als ieder ander. Zo ook deze jongedame die hij een beetje omfloerst benaderde, en haar, overigens zonder enige bijbedoeling, steevast knuffeltje noemde. Vandaar dat ik hem in Almere de bijnaam Opperknuffelaar gaf. Onder deze naam zal ik een blijvende goede herinnering aan hem hebben. Wellicht is knuffelbeer een betere bijnaam.

Ik was er ook wel een beetje trots op dat hij mij in de kantlijn van zijn zeer persoonlijke blog als contact had opgenomen

#Ruudwas

Aan deze twee tweets te zien is zijn familie bekend met zijn omzwervingen op het wereldwijde web en worden de social media bij zijn verscheiden betrokken. Een goed gebruik en ik weet zeker dat Ruud aan gene zijde zit te gniffelen om wat er allemaal wordt gezegd en gedaan rond zijn er zo stilletjes tussenuit knijpen. Ik hoop dat zijn blog nog een tijd in stand blijft, want nu wordt het natuurlijk nog belangrijker het eens na te lezen. Geniet van je rust Ruud!

Update(s)

Gisteren-, woensdag-, middag 20 april 2016 werd afscheid genomen van Ruud. Uitgebreid op de begraafplaats en online via een stream. Wel bijzonder!

Ik vond dat ik hem weer niet voldoende kende om daar aan irl of online deel te nemen. Het zette me wel aan tot het bijeen sprokkelen van wat blogposts van medebloggers over Ruud, omdat het kenmerk van blogposts is dat ze wegzakken in de tijd en zo zijn ze nog een beetje terug te vinden:

Vaarwel Ruud Ketelaar

Een man met een mening, afscheid van Ruud

Wonderlijk, Verwarrend en Verdrietig

#Ruudwas Ruud

Ik heb een Steen Verlegd, #Ruudwas

Een Uitgesproken Mening #Ruudwas

Onbekende Nederlander werd Trending Topic op Twitter

Boekenvraag #Ruudwas

Er is een Blogger Heengegaan #Ruudwas

Gewoon Online

#Ruudwas

I.M. Ruud Ketelaar

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

3 gedachten over “R.I.P. Opperknuffelaar”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: