De Prins plant een Koningslinde

Prins Willem Alexander plant eerste Koningslinde
Kroonprins Willem-Alexander heeft op dinsdag 23 april 2013 een Koningslinde geplant in het Wijkpark Transvaal. De prins werd verwelkomd door burgemeester Jozias van Aartsen en Commissaris der koningin in Zuid-Holland, Jan Fransen.

Het planten van Koningslindes, meestal met een sierhek er omheen, is een traditie bij iedere abdicatie sinds het ontstaan van het Huis van Oranje. Met het planten van de linde gaf de prins het startsein voor het planten van Koningslindes in Nederland. De prins kreeg hulp van leerlingen van groep 6 van de Comeniusschool om de kuil rond de boom vol te scheppen.

Het sierhek rond de Koningslinde is een ontwerp van Margot Berkman uit Zandvoort. De eerste vorm van het sierhek is de Oranjeboom, sinds het ontstaan van het Huis van Oranje wordt dit symbool veelvuldig gebruikt om de standvastigheid en verbondenheid weer te geven. De tweede vorm is een rijk gedecoreerde koningscepter, het symbool van het koningschap.
Sierhek rond de Koningslinde

Een verzameling beelden op muziek van John Ewbank, componist van het Kroningslied.

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

2 gedachten over “De Prins plant een Koningslinde”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: