Het Experiment – De Correspondent

Logo De Correspondent

Het Experiment – De Correspondent

Wat nu weer? Eerst Slow Coffee en nu Slow Nieuws?

Een internet plek waar het nieuws niet hijgerig als voorbij gaande hype wordt gepresenteerd, maar waar – niet gefinancierd door het grote geld van reclame – journalisten de gelegenheid krijgen Journalistiek met een Hoofdletter, dus in de goede betekenis van het woord,of “echte Journalistiek” te bedrijven….

De Correspondent is op 18 maart 2013 gestart door Rob Wijnberg, voormalig hoofdredacteur van NRC Next met een aantal meeliggers. Hoe? Met een optreden in De Wereld Draait Door en via social media.

Voor € 60,- ben je een jaar lid en wordt alles met je gedeeld.

Het doel is via crowd funding 15.000 leden bij elkaar te krijgen. Dan gaat het door. Lukt het niet, krijg je je geld terug, zo wordt er beloofd.

De Crew

Ik heb de medewerkers van het eerste uurMedewerkers De Correspondent even voor u op een rijtje gezet. Voorwaar niet de minste.

Hype

Wel een hype of niet een hype? In ieder geval schrijven we nu 24 maart, 6 dagen na de start, en staat de teller op …. 13.040. Gisteren avond toen ik aan deze post begon nog op 12.064. Het gaat dus razend snel. Het lijkt een gat in de markt. Dat gaat dus wel lukken. Ik ben zeer benieuwd wat het wordt.

Misschien een idee om Haagspraak als local chapter aan te melden?

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

4 gedachten over “Het Experiment – De Correspondent”

 1. Ik vind het een interessant initiatief. Er is zeker een behoefte aan goede onderzoeksjournalistiek en items die voorbij gaan aan hypes en de waan van de dag. Ik vraag me echter één ding af als ik de introductie zie, compleet met presentaties in De Wereld Draait Door etc: is dit niet gewoon een club celebrities die een online magazine is gestart?

 2. Ik stelde deze vraag op hun FB Pagina:

  Mag het ook een onsje minder Amsterdams zijn?

  We hebben in het Haagje nog wat loslopende journalisten en blogger 😉 [ed: Ik bedoelde natuurlijk bloggers maar was weer es te snel]

  Een paar steden “Chapters” misschien een idee?

  en kreeg deze reactie op mijn vraag:

  Dag Guido, alle loslopende journalisten en bloggers die geïnteresseerd zijn, kunnen zich natuurlijk altijd melden via sollicitatie@decorrespondent.nl. Ongeacht in welke plaats zij loslopen

  PS. De teller staat nu op 13.894….

 3. Nog minder dan 1000 aanmeldingen te gaan gedurende de komende 23 dagen. Heb me ook aangemeld, dit initiatief spreekt mij erg aan, met name omdat aandeelhouders en irritante reclameuitingen buiten de deur worden gehouden. De enige manier om onafhankelijk te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: