Protest tegen Turkse premier Erdogan

Alevieten demonstreren
Deze twee jonge vrouwen waren aanwezig op het Plein, waar ze samen met een kleine tweehonderd deelnemers demonstreerden voor meer vrijheid en gebedsruimte, niet alleen voor de Alevieten maar voor elke onderdrukte groep in Turkije.
Ik had de vrouwen los van elkaar al opgemerkt en heb er één aangesproken en gevraagd of ze zusjes waren. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Ik heb gevraagd of ik ze samen mocht fotograferen en dat mocht.

De Alevieten zijn altijd al een onderdrukt volk geweest. Soenieten maken in Turkije nog steeds de dienst uit, hoewel de laatste tijd de situatie voor de Alevieten iets verbeterd is. Dat is in het verleden wel anders geweest. Grote slachtingen hebben zich toen voorgedaan.

De groep op het plein wilde, nu de Turkse premier Erdogan als gast in Nederland verbleef, aandacht vragen voor de problemen waaronder de grote groepen Alevieten in Turkije gebukt gaan. Het zwaard op de haarband is het symbool van het Alevitisme. Het heet een ‘zulfikar’ en wordt vaak als een hangertje aan een ketting gedragen.

De Alevieten gaan uit van een religieus-humanistisch wereldbeeld van mens en maatschappij. La fata illa Ali, la saif illa Zulfikar, wat betekent: Er is geen held als Ali, er is geen zwaard als Zulfikar.
Protest tegen Erdohan.

Op het Buitenhof stond ook een groep demonstranten, die wat feller protesteerden. Toen Erdogan voorbij reed is er vanuit dit groepje een fles naar de auto gegooid.
De man is gelijk tegen de grond gewerkt en gearresteerd, op dat moment was ik net even niet ter plaatse. Wel heb ik de TR ploeg nog bezig gezien om alles vast te leggen.
Protest
Sporenonderzoek

Auteur: Roel Wijnants

Als fotograaf fotografeer ik Den Haag en zijn inwoners . Zie Roel1943 https://www.flickr.com/photos/roel1943/albums

14 gedachten over “Protest tegen Turkse premier Erdogan”

   1. Dag @Happy Hotelier, mail ontvangen en geactiveerd. Daar gaat voor mij een hele nieuwe wereld voor me open met dat wordpress.com

 1. Mooie plaat en als altijd een fraai verslagje.
  Deze regel echter is erg onduidelijk: ‘De Alevieten zijn altijd al een onderdrukt volk geweest. Soenieten en Moslims maken in Turkije nog steeds de dienst uit, (…)’. Verwarrend.
  Soenieten zijn toch Moslims, evenals Alevieten, alleen zijn de laatste een deelgroep binnen de Shia, Sjiieten dus. Misschien dat de woorden ‘en Moslims’ per ongeluk in de zin staan. Zonder is het ineens een prima kloppende zin.

   1. Maup kijk nu eens op de site van Madbello of op zijn Twitter account …Wat zie je dan?

    Gewoon een dyslectische, allochtoon die het leuk vind om te internetten.
    Den Haag

    Dat kan ik zo’n reactie dan wel weer verbeteren, maar de reactie is dan niet meer authentiek 😉

  1. Maar je weet toch dat ik dat als de meest pure vorm van poëzie beschouw, zogenaamde ouderwetse leesblindheid die we nu dyslexie noemen. Nee, daar zijn de spelonbegaafden blij mee, een woord met een y en het klinkt ook moeilijk, en qua spelling is moeilijk is al zo… laat maar

   1. Dat is heel stom, van kinds af aan heb ik de a en de o altijd al gelijkwaardige beschouwd, zo als Breda en Gouda haal ik altijd door elkaar en ha voor mij net zo goe een stad kunnen zijn.

 2. Islamiten Laat’ns nie vergessen, dass bei Erdogan “Human Rights”, sie bedeuten die “Universal islamische Deklaration der Menschenrechte” (siehe der universellen Erklärung der Menschenrechte und nicht (C-1948) und andere Menschenrechtsabkommen.

  Muslime haben seitdem regelmäßig auf dieses Missverständnis gespielt (Taqiyya..???).

  Demokratische ist immer dem Islam.
  Die einfache Tatsache, die dass nur die Scharia, das kommt von Gott, das Rechtssystem kann, reicht. Es ist, Gesetze als Ketzer Mann, nur Gott das tut. wenn Man also kein Recht, Gesetze zu erlassen hat, anzupassen, zu löschen usw., dann kann keine Demokratie.

  Türken, die ihren Wehrdienst in der Türkei dazu gezwungen werden. Sie sich weigern, dann hat die Türkei eine bessere Lösung, und zwar Barzahlung. Kriegsdienstverweigerer kann ein Besuch in das Land ihrer Eltern mehr sein. Türkische Erpressung.
  Erdogan spät Mal sehen was passieren würde, wenn ein muslimisches Land innerhalb der EU zugelassen werden würde. Stellen Sie sich die Türkei für mit einen islamischen Staat, der seine Grenzen zu Millionen von Muslimen von außerhalb der EU zu öffnen! Dachten wir nun, ein Migrationshintergrund-Problem zu haben? Dann wäre Sie etwas! Innerhalb einer Generation gibt es nichts mehr das christliche Erbe und Denkweise. Türkei wollten Politik wie Licht, unsere unteren Bauch-Gefühl sagte, es war falsch und wir bekommen Recht.

  In der Tat sprechen wir in der Türkei fast als solche ein totalitäres Regime wie in vielen anderen muslimischen Ländern wie Saudi Arabien oder-Öl. Demokratie In die Türkei ist nicht mehr als eine dünn wie Papier-Sauce.

  Es gibt nur eine Antwort: Protest. Western europäischen Staats-und Regierungschefs können, dies, die das türkische Volk tun können, die möglicherweise der tapfere schweigsamer Künstler tun.

  Diese letzte einsam Stille Künstler zeigte mehr Mut und Respekt für wirkliche Demokratie als alle Arten von westlichen Mächten zu pflegen, um Öl und andere Interessen, die Diktatoren, die Augen immer auf der Suche wie Beatrix, die vom letzten Jahr völlig unnötig, dass Moscheen zu besuchen.
  Zu hoffen, dass ihr Sohn ein etwas ehrlicher Verhalten zeigen wird, wenn er auf einem Staatsbesuch. Sagen Sie nur für den Handel und nicht unter dem Deckmantel der verzierten Bogen auf jede Form von Zwang oder Zwang Protokoll Religion.
  Erdogan ist einfach nicht zu beleidigen, und sobald sie in der EU sind sind die Pick it up ganz gekocht. Es wäre viel besser, wenn die westlichen Länder einmal Urlaub in Antalya aufhören würde und die anderen Ferienanlage. Lassen Sie sie aber einmal bemerken die Menschen in der Türkei brauchen nicht die EU, die EU zwar dort selbst ganz anders.

  Sind Sie von nun an kann Erdogan Europa-Abenteuer. Glücklicherweise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: