2014 – Struikel je over je tong het ziekenhuis in

Overdetong

Bijna 50 jaar niet in een ziekenhuis gelegen. Dan ben je toch een spekkoper!
Waarom dan zeuren?
Het is niet om te zeuren maar om enkele zaken die mij opvallen met u te delen.

Ook om te oefenen om hier via een Ipad te posten.

De tekst zal hier en daar nog wel worden aangepast in de loop van de dag.

Het begon op 30 december 2013. Het leek alsof ik op mijn tong had gebeten. Ik stak mijn tong uit tegen mezelf terwijl ik in de spiegel keek. Bult op mijn tong. Geen aandacht aan geschonken. Doorgegaan.

Op 31 december ’s morgens nog eens in de spiegel gekeken en tong naar mezelf uitgestoken. Hee is wel wat dikker. Aan het parlement gemeld. Ik noem haar maar parlement, zij is al meer dan 40 jaar mijn liefhebbende echtgenote. Dan gaan de radartjes draaien. Ik heb bijna 50 jaar nooit een ziekenhuis van binnen gezien als patient. Maar zij, zij heeft meer dan 25 jaar alleen al in de Daniel den Hoed in Rotterdam gewerkt. Duss uh dikke tong….je hebt K. Zij gelijk aan de telefoon met een oud-collega. Die schakelt haar man in. Die is kaakspecialist in Rotterdam en wil naar me kijken. Kijkt naar de bult. We kijken samen in het vieze tongen boek. Maar er volgt niet een eenduidige conclusie. Hij consulteert nog een dienst doend collega in Rotterdam. Neemt een fotootje met zijn IPhone en zeggen: neem af en toe een dyclophenacje en een asperientje. Het is of een ontsteking als gevolg van een afweer reactie. Of het is een trombose. Asperientjes gehaald en genomen en weer naar huis

1 januari wakker geworden. Nou ja ik was gewoon wakker. Heb niet geslapen. Kon niet liggen, want kon niet slikken. Tong werd steeds dikker. Dan loopt er speeksel in je mond. Kan je niet slikken. Heb je het gevoel dat je bijna stikt. Moet je rechtop zitten.
Lang verhaal kort. Na twee bezoeken aan de huisartsen centrale in MCH op 1 januari 17.00 uur opgenomen in MCH en aan infuus gelegd…… Inmiddels op 2 januari wakker geworden. Dus geslapen en de bult weer terug op het nivo van maandag. Vooruitgang. Kan weer slikken en dus vocht binnen houden en medicamenten oraal innemen. Wordt op 3 januari vermoedelijk weer ontslagen….

Auteur: Happy Hotelier

Retired hotelier. Active blogger at HappyHotelier.com, Weekendhotel.blog ChairBlog.eu Haagspraak.nl and other blogs

14 gedachten over “2014 – Struikel je over je tong het ziekenhuis in”

 1. Een jaarwisseling om nooit te vergeten dus, of om juist zo snel mogelijk weer te vergeten. Ik wens je van harte beterschap en een voorspoedig en voor de rest van het jaar ook gezond 2014 toe!

 2. Tsjees Guido! Echt ziek ben je ook niet als jij dit allemaal kan schrijven. Maar ik heb natuurlijk altijd vergelijkingsmateriaal voor het ‘beter voelen’. Mijn moeder werd op zekere morgen wakker en zag er niet meer uit als mijn moeder. Ook zij kon niet slikken en moeilijk praten. Zij leek een uit de Russische toendra’s overgewaaide Mongoolse vrouw. Spleetogen, dikke wangen met een paardenstaartje. Dat laatste had ze elke nacht al omdat op de knoet zo lastig slapen was. Het bleek allergie te zijn voor een bepaald voedsel volgens de huisarts. Het was in de tijd dat de huisarts nog zijn naam eer aan deed. Hij kwam aan huis. Na enkele dagen was het weer verdwenen. De dagen na het bezoek van de dokter hebben wij ontzettende lol gehad om dat dikke gezicht niet alleen om maar vooral ook mét mijn moeder. Laten wij hopen dat jouw dikke tong een variant hierop is. Sterkte daar!

 3. De nieuwjaarswens voor een goede gezondheid is hier wel op z’n plaats dacht ik zo.
  Verder ben ik ( gezien de foto) blij dat je geen last van aambeien hebt!
  Blijf Happy, maar moet je er geen ex-Hotelier van maken?

  1. Je kent die mop van die vent met dat blote billen gezicht die bij de dokter kwam? Zal je hem binnenkort wel eens bij de open koffie vertellen.

   Nee een Majoor BD blijft toch ook gewoon Majoor?

   Denk bovendien wat te gaan zzp en in de branch na de verbouwingen.

  1. Ach een beetje aanzetten kan geen kwaad. Vind de Sticky Fingers hoes van de Stones natuurlijk leuk als ouwe rocker.

   Maar die van gisteren en vandaag horen echt in het vieze tongen boek en zal ik niet delen.

 4. Ik had vroeger wel een last van een dikke – dubbele tong als ik veel gedronken had:-)
  Je bent er mooi klaar mee als het serieus is en niet weet waar het vandaan komt.
  Als het een reactie op iets is kan het weer gebeuren ,ben je er al achter welk product de reactie heeft veroorzaakt??
  intussen veel sterkte

  1. Zeau ben weer gwoon thuis.

   Zie update 2

   Ik had via de IPad hier nog wat geschreven maar dat viel weg:

   Als het al een allergie was, staat nu in ieder geval vast dat via de penicilline en andere zooi die er via het infuus in gekieperd is dat de cocktail een afdoende behandeling is tegen de geweldige zwelling. Het verstikkings-idee zat mij het meest dwars.

   Conclusie der KNO heren: Een ontsteking van een smaakpapil door een wondje of misschien een insectenbeet die naar binnen is geslagen. Bij een allergische reactie geeft als ik het goed begrijp het bloed juist geen ontstekingswaarden aan en dat deed het bij mij wel. Kennelijk ben ik ook een soort koele kikker met een lage normale temperatuur (rond de 36 graden) en valt enige verhoging bij mij ook niet op. Verhoging duidt op een ontsteking. Maar 38 graden bij mij is misschien gelijk aan 40 graden bij een ander en bij 40 graden gaan de bellen wel rinkelen.

   Al doende leert men.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: