ER ZIT EEN PAARD IN MIJN HOOFD – Harry Zevenbergen

Er zit een paard in mijn koekast. Een goudvis in mijn haring. Een volkswagen in mijn Ferrari. Sinas in mijn appel. Komkommer in mijn courgette. Luchtballonnen in mijn vliegtuig. Amsterdam in mijn Den Haag. Haat in mijn liefde. Meetbare sporen van een geweten in de bankier.
Paardenkracht in mijn auto. Alligators in mijn tranen. Resten socialisme in PvdA politici. Religie in de kerk. Diepgang in de Wereld draait door. Voetbal in ADO. Monarchie in verstokte republikeinen.
Bijna niets is wat er op de verpakking staat. Er zit een paard in mijn boerenkool en ik ploeg me met mes en vork een weg naar de overkant van mijn bord en terug. Op mijn telefoon ben ik altijd in Londen, is het altijd – 2 graden en sneeuwt het.
In de bouw wordt alleen nog maar afgebroken, in de paarden voor de Gouden koets zit net iets meer Ankie van Grunsven dan een levend wezen kan verteren. Er staat een viervoeter in de gang. Hij schudt zijn hoofd, veegt zijn voeten, knikt beleefd en neemt zijn kroon af.
Het zijn edele dieren de Oranjes, ze zijn er voor in de wieg gelegd. Dat zullen wij nooit begrijpen. Ze leven in een andere wereld. Er is geen timmermanszoon die timmerman wordt met twee linkerhanden. Maar een onnozele prins wordt koning wat er ook gebeurd.

En wij we mogen zingen in de straten, één dirigent, één volk uit volle borst. Vals en oprecht. Wat ben ik blij dat iedere poging tot integratie bij mij volledig is mislukt. Ik zing leve de republiek, al is het in mijn eentje. Bekijk oude foto´s uit 1980. Alle straten lagen open, de stenen vlogen door de lucht. Misschien moet ik wat mensen uitnodigen voor een reünie. Ik weet in ieder geval zeker dat mijn ouders me deze keer niet tegen zullen houden.

poezie
http://www.facebook.com/pages/Geen-kroning-geen-koning/497386973657510

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.